Літня профільна школа «Наукові пікніки» 2024

prev next

З 3 по 9 червня відбулася обласна профільна школа «Наукові пікніки» на базі Буковинської Малої академії наук учнівської молоді. Протягом семи днів обдаровані школярі Буковини та діти з числа тимчасово внутрішньо переміщених осіб мали можливість цікаво відпочити та відвідати навчальні заняття з фізики, інформатики, географії, біології, екології, правознавства та англійської мови. Заняття проходили на базі БМАНУМ, Музею науки та ЧНУ імені Ю. Федьковича. Учні спілкувалися з провідними науковцями Буковини, брали участь у наукових квестах, інтерактивних заняттях, пізнавальних екскурсіях та заводили нові знайомства з однолітками.

На відкритті літньої школи з вітальними словами до учасників звернулися в.о. директора БМАНУМ Олена Дика та методист з виховної роботи БМАНУМ Юлія Бойчук. Були обговорені організаційні питання, а також проведено інтерактивну вправу «Знайомство», яка допомогла учасникам познайомитися один з одним.

У перший день Наукових пікніків дослідники вирушили у захоплюючу подорож у світ земної історії. Вони відвідали геолого-географічний музей ЧНУ імені Юрія Федьковича, де розглянули колекції мінералів неймовірних кольорів та форм, а також різноманітні моделі геологічних утворень та гірських порід. Після цього всі дружно вирушили до Навчально-наукової геофізичної обсерваторії ЧНУ ім. Юрія Федьковича, де їх чекали неймовірні відкриття. Особливе враження на дітей справила лабораторія геомагнітних досліджень, де вони ознайомилися з методами прогнозування землетрусів.

Другий день продовжився на кафедрі інформаційних технологій та комп’ютерної фізики. Учасники взяли участь у науковому квесті, відгадували ребуси та дізнавалися, чи існує інше життя у космосі…

Середа пройшла на факультеті іноземних мов. Діти взяли участь в інтерактивних заняттях, покращили свої мовні навички через ігри та вправи, а також створили власні проекти в групах. Цей день допоміг їм зрозуміти важливість володіння іноземними мовами у сучасному світі.

Четвертий день діти провели в Інституті біології, хімії та біоресурсів ЧНУ імені Ю.Федьковича. Вони відвідали різні лабораторії, де мали можливість ознайомитися з сучасними методами дослідження в біології та хімії. Учасники проводили захоплюючі експерименти, вивчали будову клітин, реакції хімічних речовин та досліджували біоресурси.

П'ятниця була присвячена юридичному факультету. Діти дізналися про основи права, відвідали змодельований зал судових засідань та обговорювали важливі юридичні питання, дізнаючись про права та обов'язки громадян. Після цього всі учасники літньої школи вирушили на прогулянку до Ботанічного саду, де насолоджувалися природою, вивчали різноманітні види рослин та проводили час на свіжому повітрі.

Тиждень завершився в Музеї науки, де на дітей чекала насичена програма. Спочатку вони занурилися в світ творчості, малюючи власний космос. Кожен учасник створив унікальну галактику, втілюючи свої найсміливіші фантазії. Після цього відбувся науковий квест, де діти показали свою винахідливість та вміння працювати в команді, вирішуючи різні завдання та загадки.

На завершення кожен учасник отримав сертифікат за активну участь у літній школі «Наукові пікніки». Дякуємо дітям за їхній ентузіазм, допитливість, прагнення до нових знань та викладачам ЧНУ імені Ю.Федьковича за співпрацю!

Фотогалерея

foto
ВИПУСК БМАНУМ-2024
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН