«Зимові види спорту»: у Музеї науки МАН з’явилася нова експозиція

З весни МАН активно розширювала мережу партнерства та географію співпраці, вела безліч перемовин із проханням підтримати Україну та забезпечити наших дітей освітніми і дослідницькими ресурсами.

На прохання відгукнулися представники Ecsite, а також багато центрів і музеїв науки в різних країнах світу. Одним із перших був Данський центр науки «Експериментаріум» (м. Копенгаген) — він ініціював передачу Україні тематичної інтерактивної експозиції «Зимові види спорту» на безоплатній основі як гуманітарну допомогу для реалізації освітніх ініціатив МАН в Україні.

Про таку передачу домовилися під час конференції Ecsite ще в червні. Тоді Кім Ґледстоун Герлев (директор Данського центру науки «Експериментаріум») та Шіна Лорсен (програмна менеджерка відділу міжнародної співпраці та навчального досвіду Данського центру науки «Експериментаріум») зустрілися з делегацією МАН, зокрема президентом МАН Станіславом Довгим і завідувачем відділу освітніх програм Василем Дунцем.

І от виставка прибула до нас. Більше того, представники «Експериментаріуму» подбали про перевезення експонатів в Україну, яке здійснила відома данська транспортна компанія «Maersk» у рамках благодійної допомоги Україні.

«Зараз, в умовах війни, наша країна вимушена займатися не лише розвитком своїх дітей, а й захистом їхнього права на освіту й доступу до неї. Це для нас нерушима цінність. Я радий, що не тільки для нас. Ця цінність єднає нас із надійними партнерами і однодумцями по всьому світу. Так ми почали співпрацювати з Данським центром науки “Експериментаріум”, який передає експозицію “Зимові види спорту”. Вона поїде до Музею науки в Києві, який із початком війни тимчасово призупинив свою роботу, але вже незабаром зможе відновити. З цими експонатами наука для українських дітей стане ще захопливішою, а природна допитливість допоможе їм надолужити втрачені через війну можливості: експериментувати, досліджувати і вивчати», — розповідає про співпрацю Станіслав Довгий.

Щодо самої експозиції, то відвідувачі випробують свою рівновагу та спокій на крутих віражах бобслейної траси та дослідять науку, яка присутня і в зимових видах спорту. Найцікавіше тут буде дітям від 8 до 14 років.
На охочих пізнати науку зимових розваг чекатимуть 10 експонатів:

  • «Спробуй слалом»;
  • «Симулятор швидкісного спуску»;
  • «Сноуборд»;
  • «Тренування з фристайлу»;
  • «Бобслейна траса»;
  • «Спробуй стати фігуристом/-кою»;
  • «Тренування з фігурного катання»;
  • «Побудуй іглу»;
  • «Найбільш пам’ятні зимові ігри»;
  • «Коментатор-караоке зимових видів спорту».

Незабаром кияни та гості міста зможуть її відвідати в Музеї науки МАН, який планує відновити роботу. Про це повідомимо окремо.

 
 

Фотогалерея

foto
ВИПУСК БМАНУМ-2024
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН