Розширюємо співпрацю: підписали меморандум із Центром науки «Коперник»

Підписання відбулося у Варшаві під час наукового пікніка. Станіслав Олексійович і головний виконавчий директор Центру науки «Коперник» Роберт Фірмгофер домовилися, що спільно створюватимуть українській молоді умови для доступу до освіти і науки (наші учні та студенти у зв’язку з військовою агресією росії проти України вимушено перебувають на території дружньої Республіки Польща). Ми спрямуємо зусилля на реалізацію проєкту «Досліджуй науку українською», який створює та просуває українськомовний освітній контент у Польщі.

«Ми з великим ентузіазмом підтримали ініціативу Малої академії наук України із започаткування проєкту «Досліджуй науку українською». Приємно, що сьогодні до цієї ініціативи долучилися понад 30 центрів науки в Польщі, а також ряд європейських музеїв і центрів науки. «Коперник» сьогодні проводить традиційний Науковий пікнік, присвячений дню науки. А цей пікнік присвячений ще й Україні. Завдяки допомозі МАН із перекладом польськомовних матеріалів мобільної експозиції українські діти можуть досліджувати науку в Польщі рідною мовою», — сказав під час підписання меморандуму Роберт Фірмгофер.

У рамках меморандуму плануємо:

  • перекласти українською мовою інформаційні, наукові, освітні й інші матеріали, щоб використовувати їх у центрах і музеях науки;
  • створити новий українськомовний освітній контент;
  • провести конференції, семінари, виставки, круглі столи, на яких обговоримо, як ефективніше просувати українськомовний освітній контент.

«Всі центри науки Польщі одностайно приєдналися до нашої угоди з Центром «Коперник», і ми матимемо тепер україномовні науково-освітні осередки у всіх регіонах Польщі. Також важливо, що до цієї роботи долучаються і українські педагоги», — вважає координатор від МАН із роботи з музеями науки, завідувач лабораторії музейної педагогіки в науковій освіті Василь Дунець.

Націлюємо нашу співпрацю на те, щоб якомога більше людей серед вимушено переселеної української молоді досліджували науку рідною мовою.

 
 

Фотогалерея

foto
ВИПУСК БМАНУМ-2024
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН