З натхненням, безперечною вірою в перемогу України і надважливість освіти Буковинська Мала академія наук провела ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт в очному форматі

prev next

Найбільш значущим заходом, спрямованим на формування в інтелектуально обдарованої учнівської молоді елементів наукового світогляду є Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

17 та 25 лютого 2024 року проведено ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких проєктів учнів-членів Буковинської Малої академії наук учнівської молоді, членів наукових товариств, об’єднань в 2023/2024 н.р. Цьогоріч відновлено очне проведення конкурсу-захисту. Учасників заходу привітали представники Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної військової адміністрації, декани факультетів ЧНУ імені Ю.Федьковича, керівники наукових відділень та адміністрація БМАНУМ.

До участі в ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт подано 221 учнівський проєкт у 47 секцій 12 наукових відділень за напрямками фізико-математичних, технічних, природничих, гуманітарних і суспільних наук.  Учасниками ІІ етапу конкурсу-захисту стали учні 8-11 класів закладів загальної середньої та позашкільної освіти Чернівецької області. Наймолодшим учасником цьогорічного Конкурсу стала учениця 7 класу Коболчинської гімназії Сокирянської ТГ – Олександра Мудрик у секції «Теорія, історія мистецтв та арткритика». А Кирилюк Володимир, учень 11 класу ОЗО «Клішковецький ЗЗСО», написав три наукові проєкти в секціях «Географія», «Математика», «Охорона довкілля та раціональне природокористування» та захистив їх, здобувши в кожній секції призове місце.

Для об’єктивного оцінювання науково-дослідницьких робіт працювало професійне журі, до складу якого увійшли понад 150 кращих науково-педагогічних працівників Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича, Буковинського державного медичного університету та викладачі БМАНУМ. Члени журі відзначили високу активність учасників, актуальність наукової тематики більшості науково-дослідницьких робіт і належний рівень їх представлення під час наукової конференції та постерного захисту.

Переможцями ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту стали 121 юний науковець Буковини. Більшість учасників Конкурсу представили інноваційні, актуальні творчі роботи. 

Впродовж січня у закладах освіти області проведено І етап Конкурсу. Тішить те, що більшість закладів освіти, не зважаючи на тривожну ситуацію в країні, зуміли організувати учнів для написання та оформлення наукових робіт. В І етапі взяло участь біля 400 учнів.  Отож, можемо стверджувати, що інтерес школярів до дослідницьких проєктів не згасає.

Вітаємо наших переможців! Бажаємо переможцям ІІ етапу гідно представити Буковину на всеукраїнському рівні. Дякуємо учням, науковим керівникам, вчителям, які в умовах складних воєнних і соціально-економічних викликів сьогодення провадять наукові дослідження і популяризують науку.

Фотогалерея

foto
ВИПУСК БМАНУМ-2024
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН