Інструкція для учасників ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів БМАНУМ, членів наукових товариств, об’єднань у 2023/2024 н.р.

Скачати

ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів БМАНУМ, членів наукових товариств, об’єднань у 2023/2024 навчальному році відбуватиметься наживо 17-18 лютого 2024 року в усіх відділеннях, крім відділень історії та інформаційних технологій. ІІ етап Конкурсу у відділеннях історії та інформаційних технологій відбудеться наживо 25 лютого 2024 року. Конкурс відбуватиметься згідно ПРОГРАМ проведення ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, які будуть розміщені на сайті БМАНУМ за декілька днів до Конкурсу.

Конкурс складається з таких розділів:

  • заочне оцінювання науково-дослідницьких робіт;
  • постерний захист;
  • наукова конференція.

1. Заочне оцінювання та академічна доброчесність.

На ІІ етап Конкурсу роботи учасників подаються як в електронному, так і в паперовому варіанті. Електронний варіант слід завантажити у  Google-форму при реєстрації за посиланням https://forms.gle/gaLTbXxzC2FabCWKA. Паперовий варіант надається оргкомітету Конкурсу за адресою: м.Чернівці, вул. Сторожинецька, 62. Тел.: 555-834.

Заочне оцінювання дослідницьких робіт проводить журі секції, дотримуючись вимог до написання, оформлення та представлення дослідницьких робіт згідно з Правилами (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0441-21#n7). Зовнішні рецензії учасниками конкурсу не подаються.

Усі роботи перед поданням на ІІ етап Конкурсу мають бути перевірені на дотримання принципів академічної доброчесності. Результати перевірки засвідчуються особисто автором в Декларації академічної доброчесності. Відповідальність за дотримання принципів академічної доброчесності в процесі написання та оформлення роботи несуть автор та науковий керівник.

У разі встановлення членами журі ІІ етапу Конкурсу, що текстові співпадіння в роботі є плагіатом, або у разі виявлення іншого порушення академічної доброчесності (фальсифікації, фабрикації даних тощо) - оргкомітет ІІ етапу дискваліфікує роботу з Конкурсу.

2.   Постерний захист- це безпосереднє спілкування учасника Конкурсу із членами журі у формі питань-відповідей на основі постера до проєкту.

Під час постерного захисту учасник може використовувати макети (прототипи, демонстраційні моделі), які відповідають правилам техніки безпеки та розміщуються на робочому місці учасника.

Тривалість кожного захисту до 15 хвилин. Для представлення проєкту учаснику надається до 3 хвилин, на відповіді на запитання журі - від 7 до 12 хвилин.

Вся інформація щодо постерних захистів відділень та секцій буде надсилатися в телеграм-групи, які будуть створені методистами БМАНУМ за декілька днів до конкурсу-захисту для зручної комунікації між учасниками, членами журі та оргкомітетом Конкурсу.

Журі прагне:

  • розібратися в проєкті учасника;
  • перевірити знання учасника за темою дослідження та у відповідній галузі знань;
  • з'ясувати самостійність виконання дослідження.

Постер- це вертикально розміщений плакат в електронному вигляді, що оформлюється українською мовою (за винятком секцій іноземних мов відділення філології). На постер виноситься науковий апарат дослідження (мета і завдання проєкту, матеріали та методи його виконання, об'єкт, предмет, результати й висновки), саме він є відправним пунктом комунікації. ІНСТРУКЦІЮ щодо створення постеру на ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів- членів МАН України за допомогою програми Microsoft PowerPoint можна переглянути за посиланням:  https://chernivtsi.man.gov.ua/zakhody/Konkurszahist_NDR/INSTRUKTSIJA_schodo_stvorennja_posteru_na_II_etap_Vseukrainskogo_konkursuzahistu_naukovodoslidnitskih_robit_uchniv_chleniv_MAN_Ukraini_za_dopomogoju_programi_Microsoft_PowerPoint/

Учасники ІІ етапу Конкурсу можуть демонструвати, як роздрукований постер, так і транслювати електронний варіант через проектор.

Нагадуємо, що під час роботи журі на постерному захисті дозволяється присутність лише учасників відповідної секції, секретаря секції та членів оргкомітету Конкурсу.

3. Наукова конференція  проходить у кожній науковій секції окремо. Порядок виступів учасників і дебатів визначаються журі.

Для виступу на науковій конференції учаснику надається до 7 хвилин, для відповіді на запитання - до 3 хвилин. Запитання на конференції можуть ставити як члени журі, так і учасники секції.

Наукова конференція передбачає презентацію учасником лише найбільш суттєвих результатів дослідження. Завданням учасника є презентувати журі найвагоміші здобутки свого дослідження, чи окремий аспект дослідження, який, з точки зору учасника, є важливим. НЕ потрібно озвучувати науковий апарат дослідження (об'єкт, предмет, методи тощо).

Після виступу всіх учасників у науковій секції журі проводить оцінювання їхніх виступів.

Проміжні результати (заочне оцінювання дослідницьких робіт, постерний захист, наукова конференція) під час Конкурсу не оприлюднюються. Остаточні результати Конкурсу будуть висвітлені на сайті БМАНУМ 19 лютого 2024 року та 26 лютого 2024 року − у відділеннях історії та інформаційних технологій.

Під час оголошення повітряної тривоги робота секцій конкурсу припиняється, учасники Конкурсу та члени журі проходять в найближче укриття цивільного захисту і за наявності технічного забезпечення продовжують захист.

Заздалегідь підготуйте флешку з електронними варіантами постеру та презентації, необхідні речі, воду, перекус, документи тощо, з якими в разі оголошення повітряної тривоги ти зможеш негайно пройти в укриття!

Фотогалерея

foto
ВИПУСК БМАНУМ-2024
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН