Досліджуємо реалії європейських цінностей на Буковині .

prev next

12 травня 2020 року у Буковинській  Малій академії наук учнівської молоді проведено цікаві  заходив онлайн-режимі за підтримки Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації.   Паралельно з традиційною конференцією «Буковинський край очима юних науковців» відбулася онлайн-презентація «Досліджуємо реалії європейських цінностей на Буковині» присвячена до дня Європи в Україні.

 Метою цього заходу було показати роль і місце України в житті Європи; виховувати інтерес та повагу до здобутків і досягнень свого народу та європейських народів; ознайомити слухачів із визначними досягненнями, оцінити та проаналізувати  внесок  відомих особистостей в розвиток історії, літератури  та культури  нашої країни та країн Європи.

Світлана Ляшенко, заступник директора БМАНУМ привітала та представила всіх учасників заходу. У ході роботи презентації були представлені три напрямки:

  • Правові засади впровадження європейських цінностей;
  • Особистості формують історію;
  • Люби своє. Досліджуй своє. Поширюй своє.

На  онлайн-презентацію подали  тези  13  учнів закладів освіти області та міста Чернівці з відповідними темами своїх робіт. Учасниками  є учні  9, 10 та 11 класів. У роботі презентації взяли  участь: Інна Кубай, заступник директора Департаменту освіти і науки, Наталія Гураленко, доцент Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, д.ю.н, Світлана Герегова, доцент Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, к.і.н., Олена Дика, заступник директора Чернівецької гімназії № 2,  к.ф.н., Ганна Колежук, заступник директора Путильської гімназії, Оксана Рихло, заступник з науково-методичної роботи Кіцманської гімназії, Марина Федюк,  учитель історії Чернівецької гімназії №7, Гарина Рихло, вчитель історії Кіцманської гімназії Людмила Панчук, учитель історії Чернівецької гімназії №2  та методисти БМАНУМ.

Учасники презентації ділилися своїми науковими знахідками, обговорювали результати дослідження, брали участь в бліц-повідомленні «Європа починається з мене. Що це означає?» та створювали рекламні гасла, які б мотивували європейців відвідати нашу країну, а особливо Буковину. Тези учасників зібрані в окремий буклет.

Організатори висловлюють подяку всім учасникам онлайн-презентації та сподіваються, що такі заходи сприятимуть формуванню у молоді мотивації до занять науковими дослідженнями та  підвищуватимуть  престиж професії вченого-дослідника.

Усім творчого неспокою, сміливих задумів та успішного їх втілення!

 

Фотогалерея

foto
ВИПУСК БМАНУМ-2024
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН