100 днів музею – Космічний івент

prev next

12 квітня світ відзначає Міжнародний день польоту людини в космос (Всесвітній день авіації та космонавтики).  Це особливий дата — день тріумфу науки  і здійснення прадавньої мрії людства – вийти з-під влади сили тяжіння Земної колиски.

 Буковинська Мала академія спільно з Чернівецьким обласним центром юних техніків ім. Леоніда Каденюка та Чернівецьким ліцеєм №14 на базі Музею науки ( якому якраз 100 днів)  організували дивовижний івент «Наука – це круто. Досліджуй космос з нами».  Серед гостей свята були присутні заступник Голови обласної ради Микола Гуйтор,  директор Департаменту освіти і науки Оксана Сакрієр, директор Київського музею науки МАН України Марія Дуброва, директор Одеського музею цікавої науки Олена Любиківська. Та головними гостями свята стали учні освітніх закладів міста: Чернівецького ліцею №14, Чернівецького багатопрофільного ліцею №11 «Престиж» та Чернівецького  обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Саме для них були організовані модельна гра «Сонячна система», астрономічний веб-квест, гра «Космічні пазли», інтерактивне шоу «В науці мені подобається..» та  науковий дайджест  з різноманітних тем, дотичних до космосу. Ось наприклад, чи знаєте ви, як харчуються космонавти на орбіті, чи скільки коштує  космічний політ? А чи відомо вам, яка перша пісня прозвучала в космосі, або чиї диски із записами пісень були знайдені на Марсі? А ще можна було розглянути у мікроскоп, якими виявилися результати наукових досліджень  Леоніда Каденюка у космосі. Космічна фотозона дозволяла відчути себе колегою першого українського космонавта на шатлі Колумбія. Виставка книжок обласної дитячої бібліотека пропонувала глибше зрозуміти космічні явища, що зацікавили під час заходу. Та найбільше учасників свята захопили мистецькі майстер-класи зі створення арт-всесвіту на космічної поезії.  

Це дійство вражало розмаїтістю та загадками, яскравими емоціями та карколомними гіпотезами. Як сам космос, що манить людство з давніх давен і завдяки науці поступово розкриває свої дивовижні таємниці.

Фотогалерея

foto
ВИПУСК БМАНУМ-2024
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН