Музичний івент «Меланхолійна пісня»

prev next

На виконання наказу Департаменту освіти і науки про проведення обласної кампанії «Кобилянська: грація української нації» БМАНУМ в співпраці з Клішковецьким ОЗО ім. Леоніда Каденюка провели творчий захід на базі музичної школи ім. Василя Фокшука присвячений 160 річниці з дня народження Ольги Кобилянської.

Захід був організований в стилі театралізованої композиції, де звучали вірші, улюблені музичні твори письменниці, розіграні сцени з твору "У неділю рано зілля копала", акторами якого були слухачі Буковинської Малої академії наук   секції "Мистецтвознавство". Учні вдало передали атмосферу, захоплюючи глядачів своїм вмінням занурюватися в епоху та настрій творів.

Винятково талановита учениця, Гаврилян Анастасія відзначилася виступом на фортепіано. Її витончені ноти розносилися в приміщенні, як звуки, що відзначають велич і таємницю літературної спадщини Ольги Кобилянської.

Навіть завітала і сама Ольга, роль якої майстерно зіграла викладачка музичної школи Даніелла  Калініна. Ольга в її виконанні брала в полон своєю появою і своїми речами. В чорне зодягнута і поважна, струнка, невисокого зросту, з живими великими очима. Аж чарував ніжний тон у її милій мові та якийсь глибоко затаєний смуток, якась туга. Але все це ховалося під легку усмішку, що на знак вищості розквітала на її устах...

А образ Лесі Українки вміло відтворила вчителька української мови та літератури Клішковецького ОЗО Галина Музика. Про любов Ольги Кобилянської до музичного мистецтва  повідала директорка музичної школи ім. В. Фокшука Вікторія Мельник.

В сьогоднішні важкі часи для нашої держави Ольга Кобилянська була б разом зі своїм народом. А її твори були б співзвучними з образом Матері –України...

Адміністрація БМАНУМ вдячна Клішковецькому опорному закладу освіти ім. Леоніда Каденюка і музичній школі ім. Василя Фокшука за співпрацю та Білій Люсі Анатоліївні, викладачці БМАНУМ секції «Мистецтвознавство», за організацію заходу. 

Фотогалерея

foto
ВИПУСК БМАНУМ-2024
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН