В гості до бібліотеки

prev next

На виконання плану реалізації Року англійської мови БМАНУМ та з метою активізації роботи над науковими дослідженнями в галузі англійської мови 29 березня слухачі відділення мовознавства відвідали одну з найстаріших бібліотек краю – Чернівецьку обласну наукову універсальну бібліотеку ім. Михайла Івасюка.

Це один з провідних інформаційно-ресурсних і культурних центрів області, головний заклад у сфері інформаційного обслуговування населення Буковини.

Юні БМАНівці ознайомилися з роботою відділу абонемента, де представлена сучасна українська та зарубіжна література, наукові, довідкові та популярні видання. Слухачі з цікавістю розглядали тематичні стелажі популярної літератури, виставки нової літератури, цікавої книги, тематичні виставки.

Гостинні екскурсоводи запросили відвідати відділ наукової інформації та бібліографії, в якому зібрані рідкісні енциклопедії, унікальні словники, цінні довідники, різноманітні картотеки, електронна база даних періодичних видань. З огляду на те, що екскурсанти готуються до написання науково-дослідницьких робіт, інформація, що міститься у цьому відділі є для них особливо цінною.

Чи не найбільш цікавим видався юним дослідникам відділ краєзнавства, де весь світ Буковини представлений у книжках, місцевих газетах, регіональні журналах, виданнях бібліотеки. Привернули увагу  дослідників унікальні раритетні краєзнавчі видання кінця ХІХ століття, видрукувані в Чернівцях та видавництвах Європи, книги буковинських авторів з дарчими автографами.

Святковим маршем зустріли слухачів БМАНУМ у відділі мистецтв. Старовинний інструмент, який пам’ятає піаністів  початку ХХ століття, картини та вишивки буковинських майстрів створили затишну атмосферу для екскурсантів. Тут зберігаються книжкові, нотні  та  періодичні фонди –  справжня  знахідка для людини творчої, завзятої та готової до збагачення внутрішнього світу.

Родзинкою екскурсії було спілкування англійською мовою із Тетяною Микитюк - керівником відділу документів іноземними мовами, де зберігається література 14 мовам світу. Слухачів БМАНУМ запросили на курси з вивчення іноземних мов,  до роботи з  англомовною електронною базою періодичних видань eLibraryUSA та участі у різноманітних навчальних програмах. Особливо зацікавили слухачів Е-читанки із завантаженим змістом художньої, наукової літератури та діяльність суботнього кінозалу англійською мовою.

Працівники та слухачі БМАНУМ вдячні колективу обласної наукової бібліотеки імені М.Івасюка за ґрунтовну і корисну  екскурсію. Такі відвідини є потрібними для ознайомлення майбутніх дослідників з сучасними джерелами наукової   інформації, методикою пошуку потрібного матеріалу, для спілкування з обізнаними у різноманітних наукових галузях людьми, для  інтелектуального, духовного  збагачення майбутньої еліти краю.

 

 

Фотогалерея

foto
Краєзнавча конференція «Буковинський край очима юних науковців» згуртувала юних дослідників
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН