Екскурсія слухачів БМАНУМ в Природничий музей ЧНУ імені Юрія Федьковича

prev next

         25 листопада 2021 року слухачі БМАНУМ відвідали Природничий музей Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Він  створений на базі зоологічного та геолого-географічного музеїв – одних із найстаріших вузівських музеїв в Україні, оскільки зоологічні та геологопалеонтологічні колекції почали збиратися з 1876 р. (через рік після заснування чернівецького університету).

         Колекції зоологічного відділу музею мають виняткове наукове, історичне, культурне значення і постановою кабінету міністрів України №1241 від 22.09.2004 року віднесені до наукових об’єктів, що становлять національне надбання.

         Колекції мінералів та петрографічних зразків зібрані з регіонів всієї земної кулі, а деякі позаземного походження, є багато унікальних зразків та самородків.

         Учні були вражені різноманіттям тваринного світув зоологічному музеї: понад 3200 екземплярів тварин зі всієї земної кулі, серед яких можна навіть побачитирідкісний експонат -гігантський кістяк 27-метрового, 100-тонного синього кита. Гігантський скелет синього кита є лише у трьох містах України – Чернівцях, Одесі та Херсоні. Унікальність колекції в тому, що їй майже півтора сотні років, перші експонати вчені почали збирати ще з австрійських часів. Особливо зацікавлені були слухачі відділення «Хімії та біології», які планують пов’язати свою майбутню професію з біологією.

         Також учні розглянули колекції мінералів та петрографічних зразків зібрані з регіонів всієї земної кулі, а деякі позаземного походження. За кількістю одиниць зберігання геологічна та палеонтологічні колекції займають одне із перших місць України. Привернула до себе увагу слухачів БМАНУМ колекція з найкращими мінералами-самоцвітами. Це і аквамарини, аметисти, бірюза із Бірми та Таджикистану, кристали рожевого кварцу, турмаліну, опали вогняний і благородний, золотистий топаз, бурштин. В геолого-географічному музеї є і бивень мамонта, зуби та фрагменти кісток цього ссавця, знайдені у Чернівецькій області ще за австрійських часів, роги оленя плейстоценового періоду, рештки печерної гієни й інша фауна з печери Буковинка, кості печерного ведмедя із Західного Кавказу.

         БМАНівцям сподобалося така екскурсія, проведена з користю і задоволенням. Була можливість познайомитися слухачам різних навчальних груп з різних відділень. Учні висловлюють побажання проведення більше спільних заходів.

http://www.chnu.edu.ua/index.php?page=ua/zaginf/02%20strukt_univ/32%20muzey

Фотогалерея

foto
Міжнародний день числа Пі
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН