«Інтелект Буковини» - відпочиваємо навчаючись

prev next

з 18 по 30 червня 2019 року  за сприянням Департаменту освіти і науки  на базі Комунального закладу «Вижницька спеціалізована школа-інтернат І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів художньо-естетичного циклу імені Назарія Яремчука» проходила обласна профільна школа для обдарованих учнів «Інтелект Буковини», яка об’єднала навколо себе 90 найобдарованіших дітей краю, призерів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт та переможців олімпіад  (ІІ, ІІІ та ІV етапи) біологічного, математичного, фізичного та хімічного профілів. Найменшими учасниками стали учні 5 класу, які разом із старшокласниками розв’язували складні завдання.

  У першій половині дня учасники відвідували заняття, котрі проводили викладачі  БМАНУМ, Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Буковинського державного медичного університету, працівники Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, методисти Буковинської Малої Академії, а також вчителі закладів загальної середньої освіти області.

У другій половині дня школярі  були зайняті відповідно до екскурсійної та оздоровчо-виховної програми, реалізованої обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді, обласним центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, Вижницького районного будинку дитячо-юнацької творчості, Чернівецького осередку ГО «Академія лідерства», а також вихователями Вижницької школи-інтернату.

Всі учасники обласної профільної школи для обдарованих учнів «Інтелект Буковини» отримали сертифікати від Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації.

Своїми незабутніми враженнями поділилися учасники обласної профільної школи.

 «Літня школа «Інтелект Буковини» - один з найкращих таборів, який в собі одразу містить і відпочинок, і навчання. Саме тут я знайшла друзів, з якими день у день ми обмінювались досвідом не тільки з предметів, з яких виграли певний рівень олімпіади, а й зі свого життя. Адміністрація літньої школи доклала всіх зусиль, щоб наш відпочинок був насичений  чудовими враженнями,  різноманітними екскурсіями, вечорами. Найбільше мені сподобався конкурс «Народної пісні», який закінчився піснями літньої школи, що передаються вже впродовж трьох років.  У пам’яті залишаються походи, цікаве спілкування з однолітками. У цьому таборі я побувала вже вдруге, але цей рік відзначився креативністю і наполегливістю всіх, хто залишався з нами протягом двох тижнів – вчителі, вихователі та друзі. Щоденно з кожного линув позитив, який потім ми привезли додому. Також за допомоги наших вчителів ми дізналися багато чого нового з тих предметів, які вивчаємо і які приносять нам задоволення. Тому з радістю  хочу виразити свою подяку всім людям, які були причетні до організації та проведення цієї літньої школи. Табір залишив багато яскравих спогадів та моментів у нашій пам'яті. Сподіваюся, що на наступний рік ми у повному складі повернемося туди і продовжимо створювати історію найкращої літньої школи «Інтелект Буковини», П`ясецька Анастасія,  учениця 9 класу Глибоцької гімназії

«Вже другий рік поспіль мені пощастило побувати в обласній профільній школі «Інтелект Буковини», де я чудово провела час, поєднуючи приємне з корисним. Щодня ми мали можливість поглибити свої знання з біології, хімії, математики та фізики. Цього року я була у біологічному загоні. Найбільше мені запам’яталися практичні заняття з ботаніки та зоології, а також лекції з біології людини. Після цікавих занять, у нас було не менш захопливе дозвілля. Ми брали участь у спортивних естафетах, квестах, здійснили похід у гори. Особливо мені сподобалося на перевалі Німчич. На жаль, два тижні пролетіли неймовірно швидко, проте залишили приємні спогади та нові знайомства!»,  Буджак Тетяна,  учениця 9 класу Чернівецької гімназії № 1

 «Я відвідую літню школу «Інтелект Буковини» вже третій рік, і кожного разу отримую задоволення, адже там поєднуються розваги, спілкування із друзями, нові знайомства, здоровий спосіб життя, а також навчання. Із початком літа до мене приходить очікування початку літньої школи і я із задоволенням туди їду.

         Тим дітям, які ще ні разу не проводили час у таборі «Інтелект Буковини» я наполегливо рекомендую провести два тижні дорогоцінного літа там, адже це того варто. Це – чудова нагода відпочити у гірській місцевості, навчитися новому і набратися досвіду від старших школярів, які ним щиро діляться, вони завжди вислухають і допоможуть.

         До речі, щодо старших. Я вважаю, що варто було би запрошувати більше випускників БМАНУМ  до участі у таборі як мотиваційних спікерів, адже вони несуть нереально великий багаж знань та досвіду і можуть, наприклад, проводити лекції для школярів про те, як досягнути високих результатів у олімпіадах та науковій діяльності, як це зробив Андрій Готинчан, студент ІІІ курсу ЧНУ імені ю Федьковича, переможець ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт 2016/2017 н.р.»

         Я дуже рада, що три рази підряд моє літо розпочиналося цією школою  і сподіваюсь, що наступне продовжить традицію. Я буду завзято працювати увесь навчальний рік, щоб потрапити в «Інтелект Буковини». Раджу й іншим вчитися і досягати висот у науці, адже ваша праця не залишиться без уваги. Ви обовязково отримаєте нагороду за це», Сливка Катерина,  учениця 11 класу Чернівецької гімназії № 2

 

 

Фотогалерея

foto
Міжнародний день числа Пі
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН