В ГОСТЯХ У МІНІСТРА До Міністерства закордонних справ завітали українські школярі – учасники Всесвітньої олімпіади «Destination Imagination»

prev next

Наприкінці травня в Канзас-Сіті (США) відбувся Всесвітній фінал олімпіади «Destination Imagination Global Finals 2019». Україна на престижному міжнародному заході була представлена чотирма командами-переможцями І Всеукраїнської олімпіади креативності: «BrainStorm» (м. Ворохта, Івано-Франківська обл.), «Tumbleweed» (м. Київ), UCCU (м. Київ) та O.K.O (м. Суми).

Ще на церемонії відкриття національного етапу Destination Imagination міністр МЗС Павло Клімкін пообіцяв зустрітися з командами-переможцями. Свою обіцянку очільник міністерства виконав, запросивши наприкінці червня непересічних дітей у гості до свого відомства. Їх діяльність міністр оцінив як креативну позашкільну дипломатію – українські школярі отримали в США схвальні відгуки журі та однолітків з інших країн. Конкуренція у Глобальному фіналі серед 1190 команд і 17 тисяч учасників була надзвичайна, але івано-франківський «BrainStorm» у старшій віковій групі імпровізаційного виклику увійшов до двадцятки кращих.

На своїй сторінці у facebook Павло Клімкін зізнався, що любить такі непротокольні зустрічі. І зазначив: досвід миттєвих рішень та унікальних підходів до викликів, як суспільних, так і технічних, точно піде всім на користь. Пошук нових несистемних рішень, мислення out of box – це чи не єдине, чим ми взагалі можемо сьогодні взяти світ. Нам всім треба бути унікальними та не боятись експериментувати. І дорослим також.

Під час зустрічі діти розповіли, що в американських школах креативність окремою дисципліною викладають. На що міністр запропонував подумати, як вписати новий шкільний предмет з креативності в нашу реформовану систему освіти. І пообіцяв всі форми підтримки наших команд у наступному фіналі «Destination Imagination» та зазначив готовність до зустрічі з керівництвом НЦ «МАНУ», яка є організатором національного етапу олімпіади.

Фотогалерея

foto
Краєзнавча конференція «Буковинський край очима юних науковців» згуртувала юних дослідників
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН