ТОВАРИСТВО ОДНОДУМЦІВ Ще одне визнання Рівненської Малої академії наук на всеукраїнському рівні

prev next

Завдяки Національному центру «Мала академія наук України» і Рівненській МАН було проведено Всеукраїнський семінар-практикум керівників територіальних відділень МАН України «Мала академія наук учнівської молоді як науково-освітній ресурс підтримки обдарованих дітей у регіоні». Участь у семінарі взяли представники усіх регіонів, НЦ «МАНУ» представляли директор Оксен Лісовий, заступники директора Тетяна Пещеріна і Світлана Лихота, завідувач відділу інструктивно-методичної роботи Ірина Шевченко.

На урочистому відкритті семінару, що відбулося у Рівненській обласній державній адміністрації, були присутні перший заступник голови Рівненської обласної ради Олександр Корнійчук і начальник управління освіти та науки Григорій Таргонський, які у своїх виступах наголосили: РМАНУМ від самого початку стала центром наукового дослідництва і винахідництва в області, потужним науково-освітнім ресурсом підтримки обдарованих дітей Рівненщини.

За програмою семінару в конференц-залі Рівненського Будинку вчених відбувся круглий стіл, у якому взяли участь усі керівники територіальних відділень МАН України, а директор НЦ «МАНУ» окреслив перспективи розвитку Малої академії наук як системи загалом і науково-освітніх осередків, які підтримують обдарованих дітей в областях.

Наступного дня учасники практикуму взяли участь у творчій лабораторії «Управлінські аспекти організації освітнього простору для обдарованих школярів у системі МАН України» на базі Рівненського природничо-математичного ліцею «Елітар». Далі була цікава мандрівка до Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви», що у селі Пляшева Радивилівського району. Там на всіх чекала захоплива науково-пізнавальна екскурсія у минувшину, в часи Національно-визвольної війни українського народу 1648–1654 рр. Збагачені побаченим і почутим, учасники семінару з гарним настроєм повернулися у Рівне, аби продовжити роботу семінару.

Презентація Рівненської Малої академії наук учнівської молоді як обласного комунального позашкільного навчального закладу і науково-освітнього ресурсу підтримки обдарованих дітей у регіоні розпочалася з перегляду виставки найкращих наукових робіт та проектів юних МАНівців Рівненщини. Учасники семінару були одностайними у тому, що Рівненська МАН учнівської молоді є потужним науково-освітнім центром і ресурсом підтримки обдарованої молоді краю.

Третій день семінару завершився презентацією навчально-діагностичної лабораторії Науково-методичного центру НЦ «МАНУ», тренінгом «Ефективний менеджмент: постановка цілей та завдань», який провела керівник навчально-діагностичної лабораторії Оксана Ковальова.

Учасники семінару залишали Рівненщину, збагачені новим досвідом, новою інформацією і побаченим, почутим у товаристві однодумців.

Олександр Андрєєв, директор РМАНУМ

Фотогалерея

foto
Краєзнавча конференція «Буковинський край очима юних науковців» згуртувала юних дослідників
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН