РОЗШИРЕННЯ НАУКОВОЇ ГЕОГРАФІЇ Відбувся візит МАНівців до Francis Crick Institute у Лондоні

prev next

Освітня дипломатія – це не просто підписані меморандуми про співпрацю чи гучно проведені конференції, це, насамперед, міжособистісні комунікації та професійні зв’язки, які допомагають рухатися вперед, постійно самовдосконалюватися і надихають на нові звершення. Саме під таким гаслом пройшла з 6 по 11 липня для учнів МАН Міжнародна науково-практична школа з хімії та біології для школярів на базі Francis Crick Institute у Лондоні (Велика Британія).

Директором Francis Crick Institute є член Королівського товариства, колишній президент Рокфеллерівського університету, лауреат Нобелівської премії з фізіології або медицини 2001 року сер Пол Ньорс, який торік був запрошеним лектором для проєкту Малої академії наук України «Лекції майбутнього».

У рамках візиту семеро школярів відвідали найбільший науково-дослідницький центр Francis Crick Institute, де взяли участь у дискусіях з провідними вченими (Mariia Yuneva, Milena Stankovic, Fatemeh Abolverdi, Martin Jones, Ryoko Mandeville, Mariana Campos). Окрім того, мали можливість виконати лабораторні експерименти, пройти інтерактивний квест («Escape the lab with CRUK Discovery Lab»), а найголовніше – подискутувати про найактуальніші проблеми і напрями розвитку біології та медицини й отримати практичні настанови від самого сера Пола Ньорса.

Національний центр «Мала академія наук України» зацікавлений у подальшій співпраці з Francis Crick Institute, а тому завідувач відділу міжнародних зв’язків НЦ «МАНУ» Євген Кудрявець та сер Пол Ньорс обговорили спільні плани, такі як організація літніх шкіл, короткотермінових стажувань і черговий візит в Україну. І головне, тепер і у Пола Ньорса є українська вишиванка, і він з приємністю каже: «О, я вже теж Українець!»

Також школярі побували в одному з найбільших музеїв світу – «British Museum», відвідали виставку історії медицини «Wellcome Collection – Medicine Now» та найвизначнішу галерею сучасності – Лондонську Національну галерею (The National Gallery).

Пишаємося і нашими випускниками. Нині у Лондоні перебуває випускниця Малої академії наук України Софія Петришин. Ще рік тому вона була учасницею МАНівських міжнародних програм, а тепер, закінчивши перший рік навчання в університеті, пройшла 12-тижневе стажування у лондонському офісі компанії «Google» і змогла організувати для свої колег з України екскурсійний тур в офіс компанії.

Літні канікули – чудова пора для розширення учнями МАН кола наукових знайомств. Гострі наукові дискусії і настанови від найкращих науковців сучасності не тільки зробили ці дні незабутніми, а й надихнули юних українських дослідників на підкорення нових, досі незвіданих вершин і проведення глибших наукових досліджень, які, цілком можливо, змінять цей світ на краще.

Фотогалерея

foto
Краєзнавча конференція «Буковинський край очима юних науковців» згуртувала юних дослідників
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН