Підсумки тижня в освіті: головні події

 

Вчителя з Кенії визнано найкращим у світі. Кенійський вчитель математики та фізики Пітер Табічі став лауреатом премії Global Teacher Prize. Як кращий вчитель світу він отримав винагороду в один мільйон доларів.

На ЗНО вже зареєстровано 344 тисячі учасників. Станом на 25 березня виготовлено 344 622 сертифікати зовнішнього оцінювання. За даними УЦОЯО, вже оброблено понад 99% реєстраційних документів, що надійшли від закладів освіти та випускників минулих років.

В уряді планують оптимізацію мережі закладів профосвіти. За словами прем’єр-міністра, Україні потрібна зміна принципів надання освітніх послуг, в т. ч. оптимізація мережі закладів профосвіти та встановлення відносин з роботодавцями задля впровадження системи дуальної освіти.

В Україні планують реформувати юридичну освіту. Міністерством освіти разом з Міністерством юстиції розроблений проект Концепції реформування юридичної освіти. Метою Концепції є створення умов для модернізації змісту юридичної освіти.

Пробне ЗНО 2019: завдання та правильні відповіді. УЦОЯО опублікував завдання тестів пробного зовнішнього незалежного оцінювання, що були використані під час проведення пробного тестування. Також оприлюднені правильні відповіді до всіх предметних тестів.

Визначено підручники, що надрукують за кошти держави. Міністерством освіти затверджений перелік шкільних підручників для 5, 10 та 11 класів, що у 2019 році видаватимуться за кошти бюджету. Затверджений перелік містить 19 назв підручників для школярів.

Іноземці складатимуть ЗНО з мови навчання. Восени 2019 року в Україні проведуть пілотне тестування іноземних студентів з мови навчання. Планується, що студенти з інших країн складатимуть мовний іспит після закінчення першого курсу в українських вишах.

МОН змінить Ліцензійні умови щодо підготовки іноземців. Міністерство планує внести зміни у Ліцензійні умови провадження освітньої діяльності щодо вимог до підготовки іноземців. Зокрема, буде прибрано низку бюрократичних процедур, однак вимоги до якості освітніх послуг стануть вищими.

МОН розробило Стратегію розвитку громадянської освіти. Метою Cтратегії є створення організаційно-правових засад для отримання громадянами компетентностей, що спрямовані на реалізацію і захист їхніх прав й обов’язків в суспільстві.

Реєстрація на ЗНО в магістратуру стартує у травні. Реєстрація для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні для окремих категорій абітурієнтів, які вступатимуть у магістратуру, розпочнеться 13 травня та триватиме до 3 червня.

Затверджені нові форми документів з підготовки фахівців. Зокрема, МОН затверджені нові форми заяв вступників про участь в конкурсі на навчання, форма заяви про участь у ЗНО до магістратури, форма відомості вступного випробування, форма наказу про зарахування тощо.

Уряд додатково спрямував 48 млн на зарплати вчителям. В КМУ зазначають, реалізація рішення має забезпечити оплату праці вчителів в окремих адміністративно-територіальних одиницях Волинської, Донецької, Житомирської, Миколаївської, Одеської, Сумської та Чернігівської областей.

Визначено результати другої сесії пробного ЗНО. Робочою групою Українського центру оцінювання якості освіти визначенопоріг «склав/не склав» для тестів другої сесії пробного ЗНО, а також оприлюднені таблиці за шкалою 100–200 балів та шкалою 1-12 балів.

Затверджені програми ЗНО для вступу в магістратуру. Міністерством освіти затверджені програми, на основі яких укладатимуться тестові завдання для проведення єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування.

Фотогалерея

foto
Міжнародний день числа Пі
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН