Підбито підсумки Всеукраїнського проекту «Це - наше і це - твоє!»

У Міністерстві освіти і науки України підбили підсумки Всеукраїнського проекту «Це - наше і це - твоє!», який проходив у вересні-листопаді 2015 року за підтримки телеканалу ПЛЮСПЛЮС.

Проект стартував 1 вересня 2015 року з перегляду мультфільмів «Це – наше і це – твоє!» та розповіді про те, чим може пишатися маленький українець. З 1 жовтня до 10 листопада учням 2-4 класів було запропоновано розповісти та зобразити те, чим вони пишаються у своїм ріднім краї, своїй країні, та надіслати роботи на адресу Міністерства освіти і науки України.

У підсумку за цей час надійшло понад 600 колективних робіт з усіх куточків України зі зворушливими розповідями і 6 тисячами малюнків про найдивовижніші відкриття, досягнення та чудові природні особливості нашої країни. Наприклад, діти розповіли, що першу карту Марса, який людство ось-ось збирається освоїти, створив українець. Система індексування, якою користується майже 200 країн світу, теж була винайдена українцем.

Із шести сотень проектних робіт було обрано сто сімдесят одну. Розповіді цих робіт об’єднали у 25 більш загальних тем, що ляжуть в основу нового сезону мультфільму «Це - наше і це - твоє!». 

Список усіх тем і класів, які стали переможцями, розміщено на сайтах Міністерства освіти і науки України і телеканалу ПЛЮСПЛЮС. Крім того, на сайт телеканалу ПЛЮСПЛЮС поступово будуть завантажені усі малюнки учасників.

Прем’єра 25 нових серій мультфільмів «Це - наше і це - твоє!» за ідеями маленьких українців та українок розпочнеться вже у лютому наступного року. Усі переможці отримають від ПЛЮСПЛЮС пам’ятні дипломи та сувеніри.

Як зазначила Олена Артеменко, завідувач сектору організації заходів Інституту модернізації змісту освіти, такі проекти як «Це - наше і це - твоє!» дуже важливі для виховання зростаючого покоління. Діти разом зі своїми вчителями, батьками досліджували історію, шукали різноманітні цікавинки рідного краю, писали розповіді та супроводжували їх малюнками. На її думку, ці історії  стали ще однією сходинкою до великої любові до України. Генеральний продюсер телеканалу ПЛЮСПЛЮС Іванна Найда зізналася, що  коли спільно з Міністерством освіти і науки канал розпочав цей проект, то ніхто не міг уявити, що буде настільки потужний відгук від школярів. За словами продюсера, кожна з робіт учнів пронизана безмежною любов’ю та повагою до своєї батьківщини.  Тисячі надзвичайно талановитих малюнків несуть неймовірну енергію гордості за рідний край.

Окрім того, разом з проектними роботами надійшли десятки подяк від учителів, які завдяки проекту разом з дітьми також дізнались більше про рідний край, поспілкувались з цікавими людьми тощо.

«Дізнавшись про конкурс, ми одноголосно вирішили, що діти, разом з батьками, дідусями та бабусями, обов’язково складатимуть коротенькі розповіді й малюватимуть до них малюнки, аби з перших днів навчання в школі залучити малят до радості пізнання й гордості за свою рідну Україну», - йдеться в одному із супровідних листів до проектної роботи.

Зауважимо, що у планах організаторів Всеукраїнського проекту «Це – наше і це – твоє!» зробити його щорічним.

 

Фотогалерея

foto
Краєзнавча конференція «Буковинський край очима юних науковців» згуртувала юних дослідників
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН