ПОСТЕРНИЙ ЗАХИСТ ОНЛАЙН І СТАРТАП-МОЖЛИВОСТІ Визначено переможців виставки-конкурсу «Майбутнє України» 2020

Одинадцятий рік поспіль це змагання учнівських інновацій допомагає школярам втілювати свої технологічні проєкти. Однак уперше Всеукраїнська науково-технічна виставка-конкурс молодіжних інноваційних проєктів «Майбутнє України» робила це у режимі онлайн – 11 і 12 грудня. Рекордною стала кількість учасників – 164 учні та 146 наукових проєктів. З-поміж них два наймолодших конкурсанти – семикласники з Кіровоградщини й Сумщини.

Серед презентованих ідей – концепція «Smart city», де діють системи управління дорожнім рухом, сонячний трекер, «розумна парасолька» й автополив. А ще люмінесцентне світіння матеріалів на основі іонів лантанідів і трьохмодульна система турбін равликового типу для малих ГЕС, яка допомагає перетворювати прямолінійну течію річки у вихрові потоки.

Є спосіб повідомити про пожежу завдяки комплексу альтернативної сигналізації. Щоб ним скористатися, потрібно встановити мобільний застосунок і за потреби лише одним натисканням на кнопку повідомити про небезпеку всіх користувачів своєї організації.

Існує спосіб посилення енергетичної безпеки нашої країни шляхом модернізації сучасних котлоагрегатів ТЕС. Для цього необхідно впровадити технологію спалювання у високотемпературному циркулюючому шарі, зокрема, бурого вугілля та інших місцевих відновлюваних і викопних теплоносіїв.

Автоматично відстежувати зміни фізіологічного стану людини під час респіраторного захворювання можна, користуючись спеціальним пристроєм. А ще є нагода взаємодіяти з роботом, якого створив учень. Якщо зацікавили роботи переможців, то переходьте у віртуальний каталог постерів усіх учасників і гортайте нашу галерею ідей. Там цікаво!

Переможці та призери отримали сертифікати різного номіналу (залежно від місця) на купівлю товарів в інтернет-магазині. Абсолютно всі учасники виставки-конкурсу отримали право на візит у Музей науки, а володарі І місць мають нагоду відвідати цей інтерактивний простір із сім’єю чи однокласниками.

Крім журі за учасниками пильно стежили експерти бізнес-інкубатора НЦ «МАНУ» «Ukrainian Future». Вони дібрали ті проєкти, які мають стартап-перспективи. Їхні автори отримали сертифікати на програму «UF Startup School Beginner» від UF. Таку саму можливість отримали всі конкурсанти, що посіли І місця.

Навчання за вказаною програмою відбудеться навесні 2021 року. Вона дає шанс зробити перший крок у стартап-середовище й отримати допомогу бізнес-менторів та експертів, тренерів. Переможці програми змагатимуться на українських і міжнародних конкурсах стартапів та інноваційних проєктів. Зокрема, таких, як «Startup World Cup» – найбільша глобальна конференція з фіналом у Кремнієвій долині та призовим фондом 1 млн дол. США. Фінал регіонального відбору відбудеться у Києві 22 грудня – стежте за новинами.

Ознайомитися із списком переможців можна у розділі сайта «Виставка-конкурс «Майбутнє України».

Фотогалерея

foto
Краєзнавча конференція «Буковинський край очима юних науковців» згуртувала юних дослідників
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН