Особливості вступної кампанії 2018

Особливості вступної кампанії 2018

Наступного року МОН України розширить практику використання широкого конкурсу, коли бюджетне місце надається не конкретному вишу, а йде до ВНЗ за вступником з найкращими балами. Зокрема, використання такого підходу розширять для бакалаврів і вперше застосують для вступу на магістратуру. Про це йдеться на сайті міністерства.
– Практика 2015–2017 років засвідчила, що широкий конкурс – це ефективна методика забезпечення справедливого розподілу місць держзамовлення. Вона передбачає алгоритмічний розподіл вступників за їхніми конкурсними балами та обраними пріоритетностями. Тому у 2018-му ми переводимо на широкі конкурси більшість педагогічних спеціальностей для вступників на бакалаврат. Також уперше буде використано широкий конкурс для розподілу бюджетних місць у магістратуру. Це стосуватиметься спеціальностей «Право» та «Міжнародне право», – зазначив директор Департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров.
Окрім того, Олег Шаров нагадав: широкий конкурс стає можливим для зазначених спеціальностей, оскільки наступного року вступні випробування до магістратури «Права» та «Міжнародного права» складатимуться у формі єдиних фахових іспитів і випробувань з використанням технологій ЗНО. Випробування міститимуть тестування з іноземної мови, права та загальних навчальних правничих компетентностей.
Зокрема, зареєструватися можна буде з 14 травня до 5 червня 2018 року. Самі ж тестування проходитимуть у два етапи: 11 липня – з іноземної мови, 13 липня – з права та правничих компетентностей. Це пов’язано з тим, що у 2018-му – поки що як експеримент – єдиний фаховий іспит з іноземної мови також проводитимуть для вступників до магістратури з таких гуманітарних галузей: «Гуманітарні науки» (крім спеціальності «Філологія»), «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Сфера обслуговування», «Міжнародні відносини».

Фотогалерея

foto
Краєзнавча конференція «Буковинський край очима юних науковців» згуртувала юних дослідників
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН