ОБМІН НАУКОВИМ ДОСВІДОМ З MILSET Учні МАН повернулися з виставки «MILSET ESE – 2018», що проходила у Польщі

 16 по 22 липня на балтійському узбережжі Польщі, а саме у місті Гдиня, відбулася виставка «MILSET Expo-Sciences Europe – 2018» (ESE). Участь у ній взяла і команда МАНівців. Наукову репутацію України відстоювали 7 школярів.

MILSET – це міжнародний рух за науково-технологічне дозвілля, який є неурядовою, некомерційною і політично незалежною організацією молоді, спрямованою на розвиток наукової культури шляхом організації науково-технічних програм, у тому числі виставок, конгресів та інших заходів високої якості. Мала академія наук України є асоційованим членом MILSET в Україні. Це рішення було прийнято на засіданні Генеральної асамблеї MILSET під час виставки молодіжних наукових проектів «ESI-2017», яка проходила у Бразилії.

ESE як міжкультурний захід дає змогу юним науковцям ділитися досвідом і обмінюватися цінностями, традиціями з представниками інших країн. Про важливість своєї участі у цій виставці розповів Артем Агванян з Маріуполя:

– На «Expo-Sciences Europe» я зрозумів, що вік, у якому починаєш науковий шлях, не має жодного значення. На виставці були присутні люди від 7 до 25 років. Тобто якщо у тебе є ідея і прагнення її реалізувати, зовсім неважливо, якого ти віку. Головне – готовність іти за своїм прагненням. Коли присутній на таких міжнародних подіях, розширюєш свої горизонти, виходиш за рамки стандартного бачення.

На «MILSET ESE – 2018» хлопець поїхав зі своїм винаходом – інтерактивною системою моніторингу якості повітря на базі мікроконтролера NodeMCU. Пристрій дає змогу стежити за якістю повітря, його можна легко встановити у себе вдома, а вартість приємно дивує. За словами Артема, ціна найдешевших аналогів приладу становить 100 $. Установка, яку можна сміливо назвати вітчизняною, коштує значно менше – 10 $. За цю ідею на виставці у Польщі Артем отримав запрошення на Міжнародну екологічну олімпіаду «INESPO-2018», яка відбудеться восени у Стамбулі.

Таке саме запрошення заслужили Даниїл Федоров з Кривого Рогу, з ідеєю збільшити комфорт життя за допомогою інтелектуальних машин, і Софія Петришин зі Львова, яка презентувала «Kitten Claws» – прилад для передачі цифрової інформації людям з вадами зору.

Вєста Барілко з Черкас представила міжнародній спільноті свою роботу «Багатофункціональна система керування робототехнічною системою на базі Arduino за допомогою Android». Володимир Петрина у Гдиню приїхав із Кривого Рогу і розповідав колегам з усієї Європи про алгоритми штучного інтелекту для платформи розробки роботів «OCTOPUS». Роман Кравченко з міста Ромни створив програму «RMS DETEKTOR» для виявлення хакерського засобу віддаленого управління і цю ідею привіз на «MILSET ESE – 2018». Чернівчанка Анна Волкова переймається відновленням ґрунтів, забруднених важкими металами, тож свій варіант розв’язання цієї проблеми гідно представила у Польщі.

Кожен з учасників української команди на «MILSET Expo-Sciences Europe – 2018» заслужив можливість відстоювати честь України на цьому міжнародному заході завдяки щоденній, але натхненній роботі науковця.

Метою MILSET є пропаганда наукових проектів, створених дітьми та молоддю, в усьому світі через виставки в багатокультурному середовищі. Це допомагає надихатися ідеями один одного, обмінюватися знаннями, заводити нові контакти і знайомства, але найважливіше – отримувати результат своїх зусиль і посилювати мотивацію на нові дослідження.

Фото:

http://man.gov.ua/ua/news/academy_news/obmin--naukovim--dosvidom--z--milset-br-uchni-man-povernulisya-z-vistavki--milset-ese---2018--shcho-prokhodila-u-polshchi

Людмила Копко
25.07.18

Фотогалерея

foto
Краєзнавча конференція «Буковинський край очима юних науковців» згуртувала юних дослідників
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН