ОБМІН НАУКОВИМ ДОСВІДОМ В АЗІЇ Представники Малої академії наук України взяли участь у Міжнародній виставці наукових проектів «MILSET ESA 2018»

18–23 жовтня 2018 року в м. Даехон (Південна Корея) пройшла Міжнародна виставка наукових проектів «MILSET Expo Science Asia 2018».

Міжнародний рух за науково-технологічне дозвілля (MILSET) має постійний проект під назвою «Міжнародна наукова виставка» (Expo Science International), що проводиться щорічно у різних країнах світу. Члени й асоційовані партнери MILSET по всьому світу відповідають за добір найкращих учасників та їх презентацію на виставках. Окремо представники MILSET спостерігають за молодими науковцями на різних конкурсах і відзначають можливість їх участі у власних проектах.

Мала академія наук України та EuroJAS – партнери руху MILSET в Україні. Протягом останніх двох років українські команди брали участь у міжнародних виставках у Бразилії, Чилі, Франції та Польщі. «MILSET Expo Science» – це найкраща платформа для взаємодії впливових організацій наукової та освітньої галузей світу.

Цього разу у Південній Кореї Україну представляли три учасники, які були рекомендовані Малою академією наук України. Серед них: студент КНУ імені Тараса Шевченка Валентин Фречка (І місце на «Genius-2018»), що представляв «Технологію виготовлення паперу із опалого листя»; студентка Українського католицького університету, учасниця «MILSET AMLAT» Софія Петришин, яка презентувала «Пристрій для передачі цифрової інформації шрифтом Брайля»; учениця Чернівецького ліцею № 3, учасниця «MILSET ESA» Анна Волкова ‒ виступала з темою «Забруднення ґрунтів: антиоксидантна система рослин як інструмент моніторингу».

Українська делегація на міжнародній виставці в Азії була вперше за 10 років від дня її проведення. Як наголосив керівник нашої команди Євген Кудрявець, усі учасники мали персональні запрошення організаторів:

– Учасники української делегації були відзначені на інших міжнародних заходах: Міжнародному конкурсі наукових проектів «I-Fest», «Genius Olympiad», «MILSET ESE 2018» та інших. Цього року нам вдалося взяти участь у кожній виставці MILSET завдяки підтримці уряду і партнерів.

У рамках міжнародної виставки молоді науковці мали змогу прослухати цікаві лекції, взяти участь у мейкерських заходах, управлінні дронами, 3D-друкуванні, а також побувати на Міжнародному науковому фестивалі Кореї, що проходить одночасно з виставкою MILSET.

Найцікавішим на ESA, як визнають МАНівці, був передостанній виставковий день: лекція Нобелівського лауреата з хімії Мартіна Шелфі, відвідини Корейського інституту космічних досліджень і Корейського інституту електроніки, а також KAIST – найкращого технічного університету Кореї, – буде про що згадати! Під враженням Євген Кудрявець написав у Фейсбуці: «Лекція Нобелівського лауреата з хімії Мартіна Шелфі… розповів йому про Україну та Малу академію наук, подарував книги та запросив приїхати до нас у рамках “Лекцій майбутнього”».

А на вечері культур МАНівці показали відео про Україну і взяли участь у церемонії прапорів. Заохоченням і пам’ятними згадками стануть золоті медалі, вручені всім учасникам за визнання їхніх досягнень у науковій сфері протягом року.

Фотогалерея

foto
Краєзнавча конференція «Буковинський край очима юних науковців» згуртувала юних дослідників
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН