Міністр Лілія Гриневич презентувала Концепцію нової школи під час педагогічної он-лайн конференції

prev next

18 серпня 2016 року в Будинку Уряду відбулася педагогічна он-лайн конференція «Про підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої, позашкільної та професійно-технічної освіти у 2015/2016 навчальному році та завдання на 2016/2017 навчальний рік». Конференція мала загальноукраїнське значення і відбувалася під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра - Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва. Завдяки прямому відеозв’язку в роботі конференції взяли участь буковинські педагоги, голова Чернівецької облдержадміністрації Олександр Фищук, апарат Департаменту освіти і науки області.

Учасники конференції, а саме Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко та Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, окреслили три головні теми, які повинні обговорити освітяни на нинішньому етапі. Це підготовка до навчального року,презентація програми для початкової школи,обговорення загальної концепції української школи майбутнього.

Степан Кубів поінформував учасників конференції про підсумки фінансування державою галузі освіти та про реформи, які впроваджує Уряд задля покращення якості освіти. Йшлося про дошкільні установи і нестачу місць у дитсадках для всіх дітей. Є велика потреба відкриття додаткових місць у дошкільних закладах.

Степан Кубів: «Місцеві органи влади повинні звернути увагу на ті можливості, які з`явилися в них для створення дієвих механізмів для розвинення мережі закладів дошкільної освіти різних форм власності».

Міністр освіти і науки України Лілія Григорович зазначила, що збільшення місць в дошкільних навчальних закладах відбувається як за рахунок створення додаткових місць у функціонуючих дошкільних навчальних закладах, так і за рахунок введення в експлуатацію новобудов і відновлення діяльності закладів, що використовується не за призначенням.

У Чернівцях 1-го вересня розпочне роботу новий дошкільний заклад на базі Чернівецької школи, а тепер навчально-виховного комплексу №12. Використано вільні приміщення школи та зроблено добудову, облаштовано дитячий майданчик з павільонами.

Ліля Гриневич презентувала Концепцію початкової школи. "Ми оновили навчальні прорами початкової школи. Це була безпрецендентна акція. Такого раніше не було, щоб усі пропозиції обговорювалися", - сказала Лілія Гриневич.

Найближчим часом всі вчителі отримають рекомендації щодо нововведень, вони зможуть поставити свої запитання завдяки он-лайн зв'язку, який буде працювати з 23-го по 30 серпня на сайті Академії педагогічних наук.

Уряд України презентував таку формулу "Нової української школи”, яка складається з 8-ми базових компонентів:

1. Нового змісту освіти, заснованого на формуванні компетентностей, необхідних для успішної самореалізації в суспільстві.

2. Педагогіки, що ґрунтується на партнерстві між учнем, учителем і батьками.

3. Умотивованого учителя, який має свободу творчості й розвивається професійно.

4. Орієнтації на потреби учня в освітньому процесі, дитиноцентризм.

5. Наскрізного процесу виховання, який формує цінності.

6. Нової структури школи, яка дозволяє добре засвоїти новий зміст і набути компетентності для життя.

7. Децентралізації та ефективного управління, що надасть школі реальну автономію.

8. Справедливого розподілу публічних коштів, який забезпечує рівний доступ усіх дітей до якісної освіти.

Голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук, звертаючись до буковинських педагогів, зазначив, що дані зміни є революційними і дають початок подальшому розвитку загальної освіти. Він попросив вчителів Буковини максимально мобілізуватися і донести до кожного громадянина важливість змін у початковій школі.

Фотогалерея

foto
Міжнародний день числа Пі
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН