МУЗЕЙНА ПЕДАГОГІКА В НАУКОВІЙ ОСВІТІ Відбулася міжнародна конференція для зацікавлених розвитком і впровадженням сучасних методів музейної педагогіки

prev next

Цьогорічна конференція відбулась 25 листопада онлайн у новому статусі — міжнародної. Подія зібрала вдвічі більше учасників — майже 200 осіб із 19 областей, м. Києва та закордону: представники музеїв, наукових інституцій, закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та вищої освіти.

Значно розширився також і діапазон тем доповідей учасників: від актуальних питань, пов’язаних із формами та методами музейної педагогіки до викликів і бачення майбутнього розвитку музеїв в Україні та світі.

Учасників конференції привітали міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, віцепрезидент Національної академії наук України Олег Рафальський, голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, голова Консультативної Ради при Президентові України з питань сприяння розвитку системи загальної середньої освіти, науки та інновацій Сергій Колебошин.

На відкритті конференції з вітальним словом виступили головний радник з питань науки Генерального директора ЮНЕСКО Жан-Поль Жуст Нґоме Абьяга, президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, перший заступник міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, президент МАН Станіслав Довгий, віцепрезидент Національної академії мистецтв України Валерій Бітаєв, віцепрезидент Національної академії педагогічних наук України Олег Топузов та директор Інституту обдарованої дитини НАПН України Максим Гальченко.

Під час пленарного засідання Лідія Ткачук — президентка Українського національного музею в Чикаго (США) — розповіла про роль музею у збереженні та розвитку української спадщини на американському континенті, а Лале Добрівоє — директор департаменту міжнародних відносин Центру сприяння науці (Сербія) — представив діяльність та реалізацію заходів, спрямованих на популяризацію і впровадження наукової освіти в Сербії.

Доповідачі секційних засідань порушили багато теоретичних питань про розвиток наукової освіти в Україні в контексті музейної педагогіки, обговорили діяльність своїх закладів в умовах пандемії COVID-19, розробку нових освітніх інструментів і форм залучення відвідувачів, а також роботи з ними.

Учасники сформували пропозиції спрямованих на покращення співпраці між музеями та закладами освіти, домовилися розробити нові форми донесення знань та інформації засобами музейної педагогіки.

Організатори конференції уже запрошують на ІІ Міжнародну науково-практичну конференцію «Музейна педагогіка в науковій освіті», яка відбудеться у листопаді 2022 року.

Відеозаписи конференції:

Фотогалерея

foto
Міжнародний день числа Пі
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН