МІЖКУЛЬТУРНА ВЗАЄМОДІЯ ТА УКРАЇНОЗНАВЧІ ТЕМИ Міжнародна школа з культурної дипломатії зібрала близько 100 учасників

У школу з культурної дипломатії лабораторії з розвитку критичного мислення з’їхалися учасники й учасниці з України, Німеччини та Лівану.

Упродовж місяця юнаки і юнки наснажувалися прикладами практик і можливостями культурної дипломатії. Програма заходу містила інтерактивні лекції, обговорення, дискусії, воркшопи, квіз-сесії та творчі завдання. Учасники вели бесіди у віртуальних кімнатах, долучалися до активностей у режимі реального часу, пізнавали Україну і себе, а також отримали досвід сторітелінгу про себе і Україну світові.

Відкривав Школу Олександр Балануца, Надзвичайний та Повноважний посол України в Державі Кувейт. Пан Олександр розповів про сенси дипломатичної місії та культурного амбасадорства.

Віцепрезидентка Світового конгресу українців у країнах Південної та Південно-Східної Азії, Африки, Австралії, Нової Зеландії Наталя Пошивайло-Таулер розповіла про українців світу як амбасадорів культурної дипломатії і про те, як наша діаспора зберегла й поширила культурну спадщину України.

Народну дипломатію досліджували на прикладі Фундації «Global Ukraine» із засновницею фундації Віолетою Москалу. Тетяна Філевська, виконуюча обов’язків генерального директора Українського інституту розповіла про успіхи організації у сфері культурної, бізнес- і наукової дипломатії. Експерти разом з учасниками конструювали профайл проактивного «глобального українця/-ки».

Кіномистецтво – це ще один інструмент культурної дипломатії. Про це школярі дізналися від продюсерки та співзасновниці Міжнародного дитячого кінофестивалю NEXT Ольги Щербакової. Слухачі Школи протестували особистий мистецький потенціал в експрес-кінотворенні й одразу отримали професійний фідбек експертки. Створювали колекцію «Українське слово: Поетичні кіновізитівки» з метою популяризації України та українського.

Під час концерту-лекції учасники й учасниці познайомилися з «голосом української культурної дипломатії» – бандурою – символом української музики в усьому світі. Популяризувала витончене українське музичне мистецтво за кордоном Ірина Родіонова – українська бандуристка, лауреатка всеукраїнських та міжнародних конкурсів, засновниця й художня керівниця гурту «Nova Capella», учасниця міжнародних дипломатичних проєктів, викладачка вищої категорії Київської муніципальної академії музики імені Р. М. Глієра, викладачка студії при НЗКБ України імені Г. І. Майбороди. Учні й учениці слухали концерт-лекцію та дискутували про важливість української музики для ідентифікації національної культури у світі.

Найактивніші тинейджери отримали сертифікати учасника/-ці школи з культурної дипломатії та подарунки від партнера заходу «Global Ukraine» за участь у конкурсі «Українські бренди в глобальні тренди». Діти розробили візитівки про туристичні принади своїх географічних локацій для рубрики «Нерозкрита Україна» на сайті організації. Роботи дітей оцінювало журі з 11 країн світу. Члени журі висловили захоплення конкурсними роботами, а школярі випробували себе в ролі амбасадорів.

Кожна нова зустріч Школи породжує нові сенси, надихає та мотивує формувати національний імідж. У рефлексіях школярі говорили, що змінили свої уявлення про можливості популяризації української культури.

Фотогалерея

foto
Міжнародний день числа Пі
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН