МАН-ЮНІОР: ЯКИМИ БУДУТЬ НАСТУПНІ КОНКУРСИ? Координатори змагань «МАН-Юніор Ерудит» і «МАН-Юніор Дослідник» обговорили інноваційні підходи до розвитку учнів

Семінари-практикуми для координаторів Всеукраїнських відкритих інтерактивних конкурсів «МАН-Юніор Ерудит» і «МАН-Юніор Дослідник» проходять щорічно. Це підготовка до проведення конкурсів у поточному році.

Цього разу освітяни зібралися 9 та 10 жовтня. У режимі онлайн до семінару доєдналося 184 педагоги. Говорили про інноваційні підходи в розвитку дослідницьких здібностей учнів-членів МАН України.

Обговорили ефективність змагань, адже через них до системи МАН долучаються учні з усієї України — як міст, так і сіл. Перед освітянським зібранням виступали автори тестових завдань. Наприклад, Зінаїда Коган поділилася труднощами, які виникають під час складання тестів з історії через неузгодженість підручників. Укладені нею тестові завдання завжди мають покликання на розділи підручників і піддаються ретельній перевірці на можливі невідповідності. Тести охоплюють матеріал І семестру поточного навчального року та ІІ семестру попереднього року й відповідають навчальним програмам, тож забезпечують якісну підготовку до ЗНО.

Яскравою була доповідь автора тестів з астрономії, заслуженого вчителя України Михайла Стаценка. Він продемонстрував оригінальний інноваційний підхід до складання тестових завдань, коли використовуються фрагменти творів письменників-фантастів, твори живопису, історичні відомості.

Координатори конкурсів ділилися як здобутками, так і викликами. Розповіли про винаходи учнів, втілені в життя, і ріст школярів, які починали з конкурсу «МАН-Юніор Ерудит», потім перемагали у «МАН-Юніор Дослідник», а згодом посіли призові місця на ІІІ етапі конкурсу-захисту Малої академії наук і на міжнародних конкурсах.

Освітяни пройшли тестування з основ педагогіки та загальних знань, необхідних для роботи з учнями, які прагнуть до дослідницької роботи. Також обрали координаційну раду, яка буде вдосконалювати організацію конкурсів.

Фотогалерея

foto
Краєзнавча конференція «Буковинський край очима юних науковців» згуртувала юних дослідників
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН