КРЕАТИВИМО У СВІТОВИХ МАСШТАБАХ Українська команда отримала призове місце на Всесвітньому фіналі олімпіади з креативності Destination Imagination

Команда від України вже втретє креативила на щорічному Всесвітньому фіналі олімпіади з креативності Destination Imagination. Змагання вдруге пройшло дистанційно, та попри це учасники на повну відчули атмосферу свята.

У Всесвітньому фіналі взяли участь понад 900 команд з 16 країн світу. Україну представляли 3 команди: «Вибух» (КЗ НВК «Спеціалізована школа І ступеня — гімназія» 143, м. Київ), «Technology team» (ТОВ «Ліко-школа», м. Київ) і «Мозго Builders» (КЗ «Технічний ліцей імені Анатолія Лигуна», м. Кам’янське Дніпропетровської області).

Як усе відбувалося: протягом червня команди робили презентації підготовлених розв’язок до викликів і вирішували невідомі їм завдання швидкого гнучкого виклику. І ось 23 липня в онлайн-ефірі оголосили підсумки.

Будьте певні, наші учасники продемонстрували гарну командну роботу та креативність і отримали гідні результати. Зокрема, команда «Мозго Builders» посіла призове 6-те місце ІІІ вікової категорії інженерного виклику.

Захар Писаревський, член команди «Мозго Builders»:

- У DI Global Finals ми обмінювалися значками з командою з Массачусетсу (США), яка взяла перше місце у своєму (суспільному) виклику. Менторка їхньої команди вже понад 20 років тренує дітей розв'язувати виклики DI! Дуже хочеться, щоб і в Україні DI стала такою ж популярною та виховувала нове покоління, яке буде мислити нестандартно та змінювати державу і світ на краще!

За програмою Destination Imagination учасники вдосконалюють свої вміння й отримують нові навички: від взаємодії в команді до фінансового планування. А в цьому сезоні, коли все відбувалося онлайн, учасники напрацьовували ще й цифрову грамотність: здійснювали відеозапис презентацій, монтаж, накладали спецефекти й усе це презентували на сучасних діджитал-платформах.

Наталія Мірошник, тренерка команди «Мозго Builders»:

- На Всесвітньому фіналі ми розв'язували абсолютно новий ексклюзивний виклик Fast Flex Challenge. Він пов'язаний із нашим командним завданням, та на пошук рішення давали 2 тижні. Також ми переглядали розв'язки інших команд і робили самоаналіз: яких помилок ми припустилися, що не вийшло, а чим, навпаки, вразили всіх.

Ми дякуємо всім учасникам, їхнім тренерам, експертам і волонтерам. Без вас цей рік не був би таким креативним. Незабаром стартує новий сезон 2021–2022 рр. Стежте за інформацією про його початок та умови участі на сайтах МАН і Destination Imagination Ukraine. До зустрічі у новому сезоні!

Фотогалерея

foto
Краєзнавча конференція «Буковинський край очима юних науковців» згуртувала юних дослідників
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН