Завершилася ІІ профільна еколого-натуралістична зміна табору «Лунка»

prev next
В період з 24 червня по 14 липня 2015 року  в мальовничому куточку Буковинських Карпат, в оздоровчому таборі «Лунка» відпочивали 133 юних  екологів Буковини. Це  вихованці обласного та районних еколого-натуралістичних центрів, переможці конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт  МАН, призери олімпіад, конкурсів тощо. Разом з ними оздоровлювались 32 вихованців спеціалізованих загальноосвітніх шкіл-інтернатів.
На початок табірної зміни директор табору Кулюк Регіна Адольфівна,  на першій робочій нараді з вихователями наголосила на те, що педагоги, які працюють у таборах, повинні постійно пам’ятати, що успіх і результативність в роботі залежить від творчої зацікавленості, наполегливості, любові до дітей, уміння пробудити ініціативу, організувати колективні  творчі справи.
Колектив педагогів Чернівецького обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді підготував змістовний та цікавий план навчально-виховної роботи профільної зміни табору, яким було передбачено всі аспекти та пріоритетні напрями екологічної освіти молодих буковинців: виховання в підростаючого покоління гармонійного співіснування з природою, раціонального використання та відтворення її багатств, залучення дітей та юнацтва до активної природоохоронної діяльності на основі набутих знань і ціннісних орієнтацій, створення системи пошуку, розвитку, підтримки обдарованої молоді.         
У таборі працювало 5 загонів: «Green Day», «Одуванчики», «Патріоти», «Ecolife», «Кока кола». 
Було проведено низку пізнавальних заходів еколого-натуралістичного напряму: екологічний брейн-ринг, екологічна гра «Ойкус», вікторина «У світі тварин», акція «Чисте довкілля», облаштування та дослідження екологічної стежини, перегляд відеофільмів, конкурс виробів з природного матеріалу тощо. Сподобалось юним екологам і відвідування екологічних гуртків «Природа і ми», «Фітодизайн. Сухоцвіти», «Спорт на відпочинку», «Лікарські рослини», які щоденно працювали у таборі. Діти отримали нові знання щодо основ екології, застосування лікарських трав, пили смачні лікарські чаї, створювали квіткові композиції.
Значна увага педагогічним колективом була приділена вихованню патріотичного духу дітей. День Конституції України відзначено конкурсом патріотичної пісні. Проведено бесіди – «Знати і поважати Герб своєї Батьківщини, її Прапор і Гімн», «Патріотизм – нагальна потреба України», «Україно, матінко моя», «Моя земля – земля моїх предків».
Культурно-розважальна програма роботи табору була добре організованою та різноманітною. Вихованці «Лунки» із задоволенням брали участь в конкурсах ««Лунка» має талант», «Міс та містер Лунка», КВН на тему «Вихователі очима дітей». І дітям, і вихователям сподобався похід на поляну «Брада», де тутешні вівчарі пригостили гостей бринзою з мамалигою, свято Нептуна, спортивні ігри та змагання.
Вихованці табору разом із педагогами із задоволенням брали участь в конкурсах від Обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій, Добровільного пожежного товариства України та Червоного хреста. Із розповідей пожежників дітям стало відомо, що співробітник такої служби обов’язково повинен мати відмінну фізичну форму, а також володіти теоретичними знаннями і практичними навичками боротьби з вогнем. Рятувальники дали змогу школярам відчути себе маленькими рятівниками. Діти приміряли захисне спорядження, працювали з пожежним рукавом, змагались у спритності. 
10 липня 2015 року ІІ профільну еколого-натуралістичну табірну зміну  в ПОВЗ «Лунка» було урочисто закрито. Найактивніші учасники конкурсів та змагань були нагороджені грамотами, юні гості отримали солодкий дарунок. Знову лунав гімн «Лунки» і Гімн України і 165 дитячих голосів дякували Богу за відпочинок і просили миру для своєї країни. 

Фотогалерея

foto
Міжнародний день числа Пі
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН