Вітаємо!!! Слухачі БМАНУМ повернулись з перемогою з І Всеукраїнської олімпіади креативності «Destination Imagination»

prev next

З 22 по 24 березня Київ приймав близько 200 учасників (30 команд), що приїхали змагатися між собою у творчих рішеннях, застосовуючи усі навички XXI століття – на І Всеукраїнській олімпіаді креативності «Destination Imagination» (DI).

Ця Міжнародна освітня програма – найбільша з креативніших у світі, була започаткована в США. З 2017 року до неї долучилася й Україна. А Національний центр «Мала академія наук України» став ліцензійним афілійованим представником DI і розпочав поетапну підготовку до проведення олімпіади країни-учасниці світового змагання з креативності.

Ексклюзивність освітньої події Всеукраїнського масштабу підтвердили й почесні гості, які завітали на грандіозне відкриття олімпіади. Привітати учасників прийшов перший заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей:

– Коли ми говоримо про Нову українську школу, то розуміємо профіль майбутнього випускника школи. Це багатогранна особистість, патріот та інноватор. Щоб створити цю інноваційність, треба мати інструменти, набір яких дає як Мала академія наук, так і олімпіада креативності.

Президент Малої академії наук Станіслав Довгий зустрів команди DI словами Нобелівського лауреата Альберта Ейнштейна про те, що завжди знаходяться люди, які роблять те, що раніше вважалося неможливим. Тож Станіслав Олексійович зробив для учасників олімпіади «Destination Imagination» особливий сюрприз – запросив на відкриття олімпіади лауреата Нобелівської премії з фізики 2015 року, японського фізика Кадзіта Такаакі. Вчений довів, як вважалося, неможливе – нейтрино мають масу, і запевнив, що діти будуть зацікавлені у науці доти, доки не змінять світ на краще.

 Задум олімпіади креативності (DI) – сприяти розвитку творчого і критичного мислення, навичок управління проектами, командної роботи над проблемами.

Чернівецьку область представляла команда слухачів БМАНУМ у складі:  Гуйванюк Ольги, учениці 9 класу Чернівецької ЗОШ I-IIIст. № 14, Краснова Миколи, учня 8 класу Кіцманської районної гімназії, Манескул Наталії, учениці 10 класу Михальчанської      ЗОШ I-III ст., Москалюк Микити, учня 10 класу Чернівецької гімназії №3, Фрацивір Анни, учениці 10 класу Чернівецької гімназії №7 та учнів 10 класу Багатопрофільного ліцею: Прокопенко Радміли, Федоряк Софії.

Участі в олімпіаді передувала серйозна, систематична  підготовка з листопада 2018 року. Насамперед учасники визначились з Науковим Викликом «Медична таємниця»: діагностували хворобу пацієнта спеціальним вигаданим пристроєм, аргументуючи усі свої медичні припущення та готувались до Миттєвого виклику про тематику якого сама команда не знала. Був проведений конкурсний відбір членів команди, перша презентація відбулась на обласному науково-методичному семінарі з методистами РМК (ММК) у БМАНУМ. Свої пропозиції щодо сценарію та організаційні питання члени команди висловлювали самостійно. Найбільш активну участь у підготовці проявили призери II-III етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницький робіт минулих років Москалюк Микита, Манескул Наталія та Фрацивір Анна. Організаційно-методичну допомогу у підготовчий період до олімпіади надавала методист БМАНУМ Денис М.М. Креативність у вирішенні різних питань проявив заступник директора з НВР  комунальної обласної спеціалізованої школи-інтернат II-III ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів "Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей", тренер команди Кізіма С.С., за що йому велика подяка від колективу БМАНУМ.

 

На олімпіаді між конкурсною роботою команда брала участь у різноманітних майстер-класах, які відбувалися впродовж дня, учасники займалися  цікавою хімією, вивчали основи ораторського мистецтва, дізнавалися, як зберегти екологію, знайомилися із японською культурою, малюючи ієрогліфи. Наприкінці напруженого дня діти «розряджалися» активними танцями, влаштувавши флеш-моб і батл між віковими групами. Цікавим надбанням є знайомство з іншими командами та отримання неоціненного досвіду.

Команда Буковинської Малої академії наук учнівської молоді «Blacksheep» із великим задоволенням виступила на сцені І Всеукраїнської олімпіади креативності «Destination Imagination» у  Києві  та здобула ІІІ місце і нагороджена сертифікатами, медалями.

 

 

 

 

Фотогалерея

foto
Міжнародний день числа Пі
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН