Відбувся урочистий випуск Буковинської Малої академії наук учнівської молоді

prev next

17 травня 2017 року в Мармуровій залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбувся урочистий випуск Буковинської Малої академії наук учнівської молоді, на якому були вручені свідоцтва про завершення навчання манівцям-випускникам 2017 року.

У заході взяли участь Фочук Петро Михайлович, президент БМАНУМ, проректор з наукової роботи ЧНУ ім.Ю.Федьковича; Палійчук Оксана Михайлівна, директор Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА; Богатирець Ігор Миколайович, заступник голови Чернівецької ОДА; Мельничук Віталій Кузьмич, заступник голови Чернівецької обласної ради; Тріска Марія Костянтинівна, директор КОПНЗ «БМАНУМ»; Руда Галина Василівна, заступник директора  з науково-навчальної роботи та міжнародних відносин Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області; Сакрієр Оксана Леонідівна, начальник управління освіти і науки Департаменту освіти і науки ЧОДА; випускники БМАНУМ; декани факультетів та викладачі ЧНУ ім.Ю.Федьковича та Чернівецького державного медичного університету, представники закладів освіти області, педагоги шкіл області, батьки.

З вітальнням до присутніх звернувся Фочук Петро Михайлович: «Благополуччя кожної нації залежить від того, якими є її люди. Ми завжди підтримуємо талановиту молодь, адже вони наше майбутнє. Лише та людина зможе змінити світ, яка володіє якісними знаннями».

Висловив напутні слова й Богатирець Ігор Миколайович: «Для того, щоб бути успішною державою, необхідний інтелектуальний потенціал. Потрібні розумні, активні громадяни, які допомагають країні рухатися вперед, особливо зараз, коли Україна переживає непросту історію. Наше головне завдання – постійне заохочення та всебічна пітримка кожної дитини, яка проявляє жагу до знань».

Палійчук Оксана Михайлівна розпочала свій вітальний виступ відомими рядками української поетеси Ліни Костенко: «У дитинстві ми Великі Магеллани. У дитинстві відкриваєш материк, котрий назветься потім – Батьківщина». «Справді, раніше не було такого позашкільного закладу, як Буковинська Мала академія наук, не було можливості безпосердньо спілкуватися зі світочами наукової думки краю. Робота над будь-якою проблемою цінна не лише результатом відкриття, а насамперед важлива тим, що в процесі здобуття ви, шановні випускники, будуєте себе. Сьогодні ви стали на щабель вищими в умінні критично мислити, аналізувати, моделювати, знаходити шляхи втілення моделі в реальний проект. Ми пишаємося вами», – також наголосила очільниця освітян області.

Важливим етапом проведення випускної церемонії стало нагородження  переможців ІІ обласного етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт. 165 учнів здобули призові місця в 5 відділеннях Малої академії наук: науки про Землю; історія, філософія та суспільствознавство; фізика й математика, економіка та комп`ютерні науки; хімія та біологія, екологія та аграрні науки; мовознавство, літературознавство, фольклористика та мистецтвознавство.

У квітні-травні цього року в Києві Чернівецьку область успішно представили 39 учасників ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту  науково-дослідницьких робіт. 19 членів Буковинської Малої академії наук стали призерами цього конкурсу й отримали подяки Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації та цінні подарунки.

Не менш значним є внесок наукових керівників, викладачів, учителів, котрі допомагали учням досягти високих результатів. Усі вони були нагороджені подяками Міністерства освіти і науки. Також директору Буковинської Малої академії наук Трісці Марії Костянтинівні було вручено нагрудний знак «Василь Сухомлинський».

Представляючи викладачів БМАНУМ до присутніх звернулася Кульбабська Олена Валентинівна, завідувач кафедри сучасної української мови ЧНУ ім.Ю.Федьковича: «Дорогі випускники! Ваші здобутки в науці, ваші перемоги вражають. А ваше щире бажання утвердити неповторне, особисте та національне в усьому світі гідні пошанування. Ви сьогодні доводите, що україноцентрична наука є насамперед наукою про Батьківщину, святу землю, минуле та майбутнє».

Завершилася урочиста церемонія традиційною передачею «Літопису БМАНУМ», який цьогорічні випускники академії вручили своїм молодшим колегам.

Святковий настрій та творчу атмосферу заходу створили музичні, поетичні та танцювальні номери, виконані вихованцями Чернівецького обласного центру естетичного виховання «Юність Буковини», студентами педагогічного коледжу та педагогічного факультету Чернівецького національного університету.

Фотогалерея

foto
Міжнародний день числа Пі
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН