Відбулися урочистості з нагоди випуску слухачів Буковинської Малої академії наук учнівської молод

prev next

21 травня 2013 року, за участі директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Михайла Бауера, відбулися урочистості з нагоди випуску слухачів Буковинської Малої академії наук учнівської молоді.

«Питання підтримки обдарованих, талановитих дітей та молоді було і залишається актуальним в роботі всіх ланок освітньої галузі. Також, належна увага цьому питанню приділяється з боку керівництва краю.

Метою роботи Малої академії наук є організація роботи з дослідницько-експериментального напрямку, пошук, підтримка, залучення до наукових досліджень обдарованої учнівської молоді, реалізація їх здібностей, створення умов для їх активної подальшої творчої та наукової роботи, сприяння самовизначенню в майбутній професії.

У 2012/2013 навчальному році в Буковинській Малій академії наук на 11 наукових відділень у 39 секціях навчалось 1710 слухачів і працювали з ними 83викладачів, з них – 11 доктори наук і 39 – кандидати науки Чернівецького національного університету ім.Ю.Федьковича та Буковинського державного медичного університету.

Принагідно хочу повідомити, що на ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт нашу область представляли 36 слухачів БМАНУМ. Приємно, що у цьому році спільно з науковцями ЧНУ та БДМУ ми змогли вдвічі збільшити кількість призерів – 21 (60% від кількості учасників).

Це надзвичайно позитивні та високі результати. Хочу подякувати всім слухачам-призерам Малої академії наук, їхнім науковим керівникам, наставникам та викладачам Чернівецького національного та Буковинського медичного університетів, – наголосив у своєму вітальному слові Михайло Йозефович.

Під час урочистостей директор Департаменту вручив подяки переможцям ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, а також – викладачам, вчителям, науковим керівникам, які допомагали у досягненні високих результатів.

У також заході взяли участь: почесний президент БМАНУМ з 1996 року, доктор хіміко-біологічних наук, професор – Степан Костишин; президент БМАНУМ – Академік наук вищої школи України, доктор фізико-математичних наук, професор – Олександр Ушенко; перший проректор Чернівецького національного університету ім.Ю.Федьковича, професор, доктор фізико-математичних наук – Роман Петришин; директор БМАНУМ – Марія Тріска; працівники Інституту післядипломної педагогічної освіти, представники позашкільних навчальних закладів та закладів освіти області, викладачі ЧНУ та БДМУ, педагоги шкіл області.

Фотогалерея

foto
Краєзнавча конференція «Буковинський край очима юних науковців» згуртувала юних дослідників
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН