ВИПУСК БУКОВИНСЬКОЇ МАЛОЇ АКАДЕМІЇ НАУК УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ – 2016

prev next

18 травня 2016 року у Мармуровій залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулися урочистості «Випуск Буковинської Малої академії наук учнівської молоді – 2016», де вшанували юних науковців-переможців ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

На святі були присутні: заступник голови, керівник апарату Чернівецької облдержадміністрації Стецевич Олег Іванович; начальник управління Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації Сакрієр Оксана Леонідівна; перший проректор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича – Петришин Роман Іванович; Почесний президент БМАНУМ, доктор фізико-математичних наук, професор – Ушенко Олександр Григорович; представники закладів освіти області, декани факультетів та викладачі ЧНУ імені Юрія Федьковича та Чернівецького державного медичного університету, педагоги шкіл області, батьків.

З найкращими побажаннями добра, щастя та нових успіхів до випускників звернувся Олег Іванович Стецевич: «Україна як держава відбулася. Ефективна державна підтримка молоді та власного інтелектуального потенціалу – це запорука стрімкого розвитку кожної країни. З огляду на це, вагому роль у розбудові держави відіграють питання пошуку та підтримки активних, розумних і патріотичних молодих людей – майбутніх науковців, аналітиків, управлінців, людей здатних дати адекватну відповідь на існуючі та майбутні технологічні, економічні і політичні виклики та загрози.

Важливу роль у реалізації цих завдань відіграє Буковинська Мала академія наук учнівської молоді, основною метою якої є організація роботи з дослідницько-експериментального напрямку, пошук, підтримка, залучення до наукових досліджень обдарованих учнів, реалізація їх здібностей, створення умов для їх активної подальшої творчої та наукової роботи, сприяння самовизначенню в майбутній професії.

Затребуваність Вас, як вчених, котрі прийдуть на зміну сьогоднішнім  науковцям, - велика, особливо у питання новітніх розробок на благо обороноздатності нашої держави, адже цього вимагає буремне сьогодення. Багато з Вас уже має значні здобутки і крайова влада має надію, що Ви й надалі будете займати гідне місце серед наукової еліти. Дозвольте привітати Вас із випуском! Щира вдячність і шана батькам та вчителям. Бажаю здоров’я,  успіхів, а також здобувати та розвивати свій інтелектуальний потенціал у стінах одного з п’яти найкращих університетів нашої держави – Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича».

Оксана Леонідівна Сакрієр передала вітання від директора Департаменту освіти і науки та наголосила на тому, що  цьогорічні випускники БМАНУМ повинні завжди пам’ятати, що розвиток держави залежить від інтелектуальної генерації: «Ми пишаємося Вами, адже наше майбутнє - у Ваших руках. Дозвольте привітати найкращих з Вас, сподіваюся, не з останньою Вашою інтелектуальною перемогою».

Під час урочистостей   манівцям-випускникам 2016 року було вручено свідоцтва про завершення навчання, а учасників низки конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт визначні буковинські науковці  нагородили грамотами за здобуття призових місць.

Вже п’ятий  рік поспіль доброю традицією є урочистий момент передачі «Літопису БМАНУМ». На сьогоднішньому святі це право було надано випускникам БМАНУМ – 2016 року, переможцям ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

Позитивний настрій та затишну святкову атмосферу урочистостей створювали вихованці центру естетичного виховання «Юність Буковини».

На завершення свята прозвучав гімн Буковинської Малої академії наук учнівської молоді.

ДОВІДКА: У 2015/2016 навчальному році у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт взяло участь 318 учнів навчальних закладів області,  151 з них визначено переможцями.

У III етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Буковинську Малу академію наук учнівської молоді представляли 39 юних дослідників,  26 учасників отримали перемогу, що складає 67%. Цей показник суттєво покращився у порівнянні з минулим роком (16 призових місць).

П’ятий рік поспіль слухачі БМАНУМ беруть участь у Міжнародних конференціях молодих вчених. У цьому році, четверо учнів Чернівецького ліцею №1 здобули бронзові медалі у Міжнародній конференції молодих вчених  «ICYS-2016», яка проходила у Румунії.

Слухачі БМАНУМ щороку долучаються до інших  Всеукраїнських заходів.

У квітні 2016 року подано 11 робіт на Всеукраїнський інтерактивний конкурс «МАН Юніор-Дослідник».  3 слухачів БМАНУМ у травні братимуть участь у Міжнародній учнівській науково-практичній конференції.

69 учнів навчальних закладів області представили свої наукові досягнення під час проведення ІІІ обласної учнівської науково-практичної конференції  «Буковинський край очима юних науковців», метою якої є залучення учнівської  молоді до краєзнавчо-дослідницької діяльності, виховання інтересу до історії рідного краю, поваги та бережливого ставлення до історико-культурної спадщини українського народу.

З метою підтримки інтересу до науково-дослідницької роботи у 2015/2016 н.р. започатковано проект «Наука в особистостях», в рамках якого проведено три зустрічі з відомими науковцями Буковини.

Буковинська Мала академія  учнівської молоді активно пропагує науково-дослідницьку робот слухачів у публікаціях, методичних розробках, інформаційних сайтах.

Фотогалерея

foto
Міжнародний день числа Пі
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН