Урочиста посвята БМАНУМ – 2013

prev next

     10 жовтня 2013 року у приміщенні Мармурової зали Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулась урочиста посвята БМАНУМ – 2013.

     Урочистості відбули за участі: Петра Реви, заступника голови-керівника апарату Чернівецької обласної державної адміністрації; Михайла Бауера, директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької ОДА; Степана Мельничука, ректора Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича; Олександра Ушенка, президента БМАНУМ, доктора фізико-математичних наук, професора, заступника ректора з наукової роботи; Марії Тріски, директора БМАНУМ та поважних професорів, викладачів та слухачів. З усіх районів області на свято прибуло понад 400 слухачів.

     «Відповідно до нових соціальних ініціатив Президента кожній дитині мають бути створені можливості для розвитку творчих здібностей. Саме з цією метою Буковинська Мала академія наук учнівської молоді залучає дітей до пошуково-дослідницької роботи. У 2013/2014 н.р. у 42 секціях 12 наукових відділень БМАНУМ навчатимуться 2126 учнів. Розширилася кількість наукових секцій відділення мовознавства (румунська та російська мови) вперше розпочне роботу нове відділення технічних наук. Цей показник порівняно з минулим роком зріс на 18 %» - закцентував Михайло Йозефович.

     «З кожним роком кращі слухачі БМАНУМ примножують здобутки нашої області на всеукраїнських та міжнародних конкурсах, наукових конференціях. Про це свідчить позитивна динаміка результативності учнів слухачів БМАНУМ у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України за три роки. 2010/2011 н.р. - 7 переможців, 2011/2012 н.р. – 14 переможців, 2012/2013 н.р. – 21 переможець. Лілія Захарук та Ярослав Шух здобули бронзові медалі у Міжнародних конференціях молодих вчених «ICYS-2013», яка проходила в Індонезії» - продовжив Михайло Бауер.

     Всі присутні побажали юним науковцям успіхів у науково-дослідницькій роботі та досягнення високих результатів.

     Номери художньої самодіяльності здійняли шквал позитивних емоцій. Родзинкою на сьогоднішньому святі стало те, що вперше пролунав гімн БМАНУМ «До зірок» (музика – Миколи Катеринчука, слова – Василя Васкана).

    За доброю традицією на завершення свята пролунав Перший дзвоник, який стане початком нових звершень Буковинської Малої академії наук учнівської молоді. 

Фотогалерея

foto
Краєзнавча конференція «Буковинський край очима юних науковців» згуртувала юних дослідників
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН