Урочиста академія – в прямому ефірі

prev next

         Тисячі школярів Буковини мали можливість побачити посвяту в учні-члени Буковинської Малої академії наук учнівської молоді, яка відбулася в Мармуровій залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. В урочистій академії взяли участь начальник Головного управління освіти і науки обласної державної адміністрації Михайло Бауер, керівники університету, Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, обласних позашкільних навчальних закладів, викладачі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та Буковинського державного медичного університету, представники загальноосвітніх навчальних закладів області.
         У 2011-2012 навчальному році до Буковинської Малої академії наук учнівської молоді зараховано 1 тис. 136 учнів, які успішно склали вступні випробування, з них 183 учні – на історико-географічне відділення, 286 учнів – на хіміко-біологічне, 297 учнів зараховано на відділення фізики, математики, комп’ютерних наук та економіки, 370 – на відділення філології та мистецтвознавства. Як відзначив Михайло Бауер, з січня цього року “Буковинська Мала академії наук учнівської молоді” розпочала свою роботу як окремий обласний позашкільний навчальний заклад, головна мета діяльності якого – пошук талановитої молоді, створення умов для її розвитку і самореалізації в подальшому житті.
         “Сьогодні я ініціюю створення обласного, міського та районних фондів підтримки обдарованої молоді для фінансування учнівських проектів, виділення коштів для матеріального заохочення вчителів та викладачів вузів, які готують учасників та переможців предметних олімпіад Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт”, – відзначив начальник Головного управління освіти і науки облдержадміністрації. Юним науковцям головний освітянин краю побажав успіхів та творчої наукової думки.
Довідково. У Буковинській Малій академії наук учнівської молоді навчається 1 тис. 869 учнів, які займаються у чотирьох наукових відділеннях і 34 секціях, з ними працює 71 викладач Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та Буковинського державного медичного університету імені Богомольця, серед яких 9 докторів наук, 39 кандидатів наук. У цьому році до Буковинської Малої академії наук учнівської молоді зараховано 1 тис. 106 учнів 8-10 класів шкіл області. Розширено кількість наукових секцій – філософсько-суспільствознавчого спрямування та інформаційно-комп’ютерних технологій, медицини, психології та агрономії. За результатами третього етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт троє слухачів вибороли право на отримання стипендії Президента України.

Фотогалерея

foto
Міжнародний день числа Пі
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН