Участь команди учнів-членів БМАНУМ у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України. Відділення наук про Землю

Відділення наук про Землю

У роботі відділення брали участь 3 дітей. Супроводжували керівник відділення географії- Костащук І.І., к.г.н., доцент кафедри географії України та регіоналістики ЧНУ  та зав.відділом БМАНУМ - Коновалова Г.М.

ІІІ етап для наших вихованців пройшов більш вдало, ніж в минулому році. Всі діти відмітили, що тестові завдання були досить складними, завдання третього рівня, що складався з двох питань,одне відображало бачення учня з соціальної та політичної  географії світу. Двоє учнів набрали 27 балів з 33, одна – 15, що свідчить .про досить якісну підготовку з базової дисципліни.

Всі роботи отримали високий експертний бал в заочному оцінюванні:19,2-географія,16,3 - геологія,15,9 - кліматологія. Теми робіт вибрані вдало, розкрита новизна та актуальність, висвітлені власні учнівські дослідження.

 Гідно були представлені роботи і на захисті: 38,54 бали - географія, 36,82 - геологія, низький - 22,87 - кліматологія.

За підсумками участіу ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України двоє дітей перемогли з результатами на достатньому рівні.

Низький рівень робіт у секції правознавство  на ІІ етапі не дало можливості представити область на ІІІ етапіВсеукраїнського конкурсу-захисту МАНУ.  Вже два роки від Чернівецької області на цю секцію не було представлено жодної роботи. Слід відзначити, що неучасть у любій секції впливає на  загальне рейтингове місце області в цілому.

Відділення історії

У роботі відділення брали участь 5 дітей. Супроводжувала чотирьох дітей- відповідальна за роботу відділення - зав.відділом БМАНУМ - Коновалова Г.М.Одна дитина –Піцул Григорій захворів у день виїзду делегації(09.04)

ІІІ етап для наших вихованців пройшов більш вдало, ніж в минулому році. Всі діти відмітили, що тестові завдання були досить складними та відзначались характерними рисами відповідно до секцій. Так наприклад,по секціях історії  Українита  всесвітній історії питання другого рівня включали вислови українських та зарубіжних істориків;у етнографів - майже всі питання були культурологічного спрямування. З 30 балів набрали: 27  один учень, рейтинг - 4;24.5 – рейтинг-4; 20.5 - рейтинг-3; що свідчить .про досить якісну підготовку з базової дисципліни.  Неочікувано низький рівень - одна учениця -12.75, рейтинг -14.

Всі роботи отримали високий експертний бал в заочному оцінюванні:22.25 –історичне краєзнавство(4),24.25 - історії  України(3),21.75 - всесвітній історії(4),21.75-етнологія(4),21.0-археологія. Теми робіт вибрані вдало, розкрита новизна та актуальність, висвітлені власні учнівські дослідження.

 Гідно були представлені роботи і на захисті: 38,25 бали – етнологія (5), 36,9 - всесвітній історії(6),42,15- історії  України(5),  41,85 - історичне краєзнавство.

За підсумками участіу ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України двоє дітей перемогли з результатами на високому рівні, одна- на достатньому.

Пропозиції щодо покращення результатів:

1.     Налагодити зв’язки з МАН України та науковцями  для можливих консультацій з науково-дослідних робіт.

2.     Доцільно тренувальні збори проводити для дітей, які пишуть науково-дослідницькі роботи протягом року, ще на рівні І етапу.

3.           Відбирати дітей зважаючи не тільки на їх захист, але й намагатись залучати тих, хто є призером чи переможцем олімпіад з базових дисциплін.

Таблиця

Фотогалерея

foto
Міжнародний день числа Пі
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН