Робоче засідання науково – методичної Ради БМАНУМ

prev next

Чітка мета – перший крок до будь-якого досягнення

У. Клемент Стоун (W. Clement Stone)

24 березня відбулося III засідання науково-методичної Ради Буковинської Малої академії наук учнівської молоді.

По першому питанню «Про хід виконання «Стратегії розвитку Буковинської Малої академії наук на 2020-2025 р.р.» та Освітньої програми БМАНУМ у 2020 – 2021 н.р.» виступила директор КОПНЗ «БМАНУМ» Марія Тріска

Марія Костянтинівна Тріска визначила основні напрямки розвитку Академії, проаналізувала виконання плану дій Стратегії, окреслила необхідні кроки, над якими потрібно працювати до кінця 2021 навчального року.

 Прийнято рішення: продовжити роботу над виконанням плану заходів «Стратегії розвитку Буковинської Малої академії наук на 2020−2025 р.р.» та Освітньої програми закладу та розробити план дій на наступний 2021–2022 н.р. Внесено пропозицію: провести самооцінювання діяльності закладу, моніторинги з викладачами та слухачами БМАНУМ (анкетування) для покращення стану освітнього середовища БМАНУМ та оформити куток національно– патріотичного виховання в Академії.

Про підготовку VІІІ обласної учнівської науково-практичної конференції  «Буковинський край очима юних науковців» інформувала заступник директора Світлана Ляшенко та методисти. Обговорили та затвердили план підготовки до VІІІ обласної учнівської науково – практичної  конференції, а саме: інформування учасників, створення вайбер-груп, запрошено членів журі. Цьогоріч Конференція відбудеться 9 квітня в онлайн-форматі.

Про стан  підготовки  робочих зошитів  у секції «Медицина» проінформувала методист відділення біології, хімії, екології та аграрних наук Мар’яна Денис. Станом на березень 2021 року робочий зошит із «Медичної біології» (I рівня навчання) на етапі доповнення та доопрацювання. Авторами зошита є Кривчанська Мар’яна Іванівна – доцент БДМУ, к.мед.н., яка викладає даний курс у 9 класі, та Тимчук Катерина Юріївна – викладач валеології. Метою зошиту є урізноманітнення форм навчання, оптимізація часу на занятті та підвищення ефективності процесу засвоєння знань. Структурно та за навантаженням зошит відповідає робочій навчальній програмі дисципліни «Медична біологія» та вміщує завдання із 54 тем. Робочий зошит планується завершити до кінця жовтня 2021 року.

Заступник директора Світлана Ляшенко ознайомила присутніх з розробкою методичних рекомендацій щодо організації роботи новостворених НТ(О)У, у яких визначено алгоритм створення наукового товариства та шляхи співпраці з БМАНУМ. Ухвалені рекомендації щодо їх використання у практичній діяльності Академії та наукових товариств (об’єднань) учнів ЗЗСО області.

Робота методичної Ради спрямована на глибокий самоаналіз, визначення подальших кроків щодо реалізації якісного розвитку закладу, розкриття творчої ініціативи дітей та вдосконалення співпраці з закладами освіти щодо формування дослідницької компетенції слухачів БМАНУМ.

Секретар науково-методичної Ради Анастасія Столяр

 

 

 

 

 

Фотогалерея

foto
Краєзнавча конференція «Буковинський край очима юних науковців» згуртувала юних дослідників
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН