Проведено зустріч-нараду з науковими керівниками учнів-членів БМАНУМ

prev next

27 грудня 2012р. в Червоній залі Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича проведено зустріч-нараду з науковими керівниками учнів-членів БМАНУМ з підготовки науково-дослідницьких робіт та участі у ІІ та ІІІ етапах Всеукраїнського конкурсу –захисту науково-дослідницьких робіт у 2012/2013 навчальному році з проблеми «Удосконалення діяльності наукових відділень Буковинської Малої академії наук учнівської молоді в контексті останніх освітніх тенденцій з метою якісної підготовки учнів до ІІ-ІІІ етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту». На зустріч були запрошені декани факультетів, науковці Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича (керівники відділень, секцій БМАНУМ, члени Президії та Методичної ради БМАНУМ), методисти БМАНУМ.
Розпочав нараду Ю.М.Куриш, начальник управління освіти і науки Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької облдержадміністрації, із своєю доповіддю «Шляхи підвищення якості підготовки учнів-членів БМАНУМ до участі у конкурсі-захисті учнівських науково-дослідницьких робіт у 2012/2013 н.р.» та коротким аналізом результативності роботи БМАНУМ у 2012 році.
Про основні завдання для якісного проведення ІІ етапу конкурсу-захисту учнівських науково-дослідницьких робіт у 2012/2013 навчальному році розповів О.Г.Ушенко, проректор ЧНУ імені Ю.Федьковича з наукової роботи.
Президент БМАНУМ, С.С.Костишин, зосередив свій виступ на виборі технології підготовки переможців ІІ-ІІІ етапів конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт у взаємодії навчального закладу та БМАНУМ. 
М.К.Тріска, керівник БМАНУМ, виклала своє бачення шляхів удосконалення діяльності наукових відділень БМАНУМ в контексті останніх освітніх тенденцій з метою якісної підготовки учнів до ІІ-ІІІ етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт. За результатами відрядження до Києва на всеукраїнський семінар керівників територіальних відділень МАН України директор БМАНУМ розповіла про зміни в деяких відділеннях та введення нових секцій, про ідеї, заходи та нововведення у МАН України у 2013 році.
Про особливості організації науково-дослідницької діяльності учнів у 2012/2013 н.р. та формування у шкільного юнацтва інтересу до відповідних галузей знань у своїх доповідях говорили представники наукових відділень: Л.В.Маркуляк – відділення філології та мистецтвознавства; І.І.Костащук - відділення історії; О.В.Григор'єва – відділення хімії та біології, екології та аграрних наук; М.Д.Борча– відділення фізики і астрономії.
За результатами зустрічі-наради затверджено заходи щодо забезпечення успішної участі учнів-членів БМАНУМ у Всеукраїнському конкурсі –захисті учнівських науково-дослідницьких робіт та винесено такі рекомендації:
1. Ввести в закладах нового типу спецкурси з основ наукових досліджень для обдарованих дітей.
2. Удосконалити індивідуальну роботу з обдарованими учнями. Збільшити кількість годин для індивідуальної роботи в начальному плані БМАНУМ.
3. Організувати тісну співпрацю науковців університету з вчителями та методистами районів. Для підвищення якості НДР учнів-членів наукових товариств та об’єднань області проводити консультації, семінари для вчителів та учнів на базі наукових відділень БМАНУМ, факультетів ЧНУ, БДМУ.
4. Вивчати досвід підготовки до ІІІ етапу інших територіальних відділень МАН України.

Фотогалерея

foto
Краєзнавча конференція «Буковинський край очима юних науковців» згуртувала юних дослідників
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН