Обласний семінар для відповідальних за освіту в територіальних громадах на тему «Спільна діяльність науковців та педагогів ЗЗСО щодо організації науково-дослідницької та проєктної роботи в галузі математичних наук».

prev next

25 листопада 2021 року на базі БМАНУМ проходив обласний семінар для відповідальних за освіту в територіальних громадах на тему «Спільна діяльність науковців та педагогів ЗЗСО щодо організації науково-дослідницької та проєктної роботи в галузі математичних наук».  Цьогоріч тематика семінару присвячена проблемам, які виявили себе під час проведення Року математичної освіти в Україні. Учасників семінару щиро привітала директорка КОПНЗ «БМАНУМ» Марія Костянтинівна глибоко та ілюстративно проаналізувала основні досягнення  Буковинської Малої академії за 2020/2021н.р. Теоретичний аспект теми та досвід науковців з її реалізації представила декан факультету математики та інформатики доктор фізико-математичних наук, професор Мартинюк О.В. До обговорення її виступу долучилися доцент кафедри алгебри та математичного аналізу, кандидат фізико-математичних наук Сікора В.С. та студентка ІІ курсу факультету, колишня успішна  слухачка  відділення математики БМАНУМ Коштура Крістіна. Простір семінару став презентаційною площиною для демонстрації досвіду експериментального майданчика «Формування науково-дослідницької компетентності слухачів БМАНУМ», яким декілька років поспіль керує вчитель математики Сторожинецького ліцею, кандидат фізико-математичних наук Сумарюк М.І. Про досягнення учнів ліцею розповіла заступник директора Карлійчук С.М. Досвідом дослідницької діяльності в рамках експерименту ділилися учні ліцею.

Із науковими підходами до вирішення однієї з найболючіших проблем сучасної світової системи освіти – математичної фобії  - знайомила учасників психолог, кандидат психологічних наук, доцент Пасніченко А.Е.

Цікавим для учасників семніару був досвід Колінковецького ОЗО з розвитку критичного мислення та медійної грамотності на заняттях з математики для слухачів БМАНУМ, який представили заступник директора закладу Ілащук О.Г. та асистент кафедри алгебри і математичного аналізу ЧНУ Довгей Ж.І.

Буковинська Мала академія наук учнівської молоді висловлює щиру вдячність усім учасникам семінару за плідну роботу та особливу подяку тим педагогам і науковцям, які презентували свій особистий досвід та досвід закладів освіти  в царині організації учнівських  досліджень.

Матеріали семінару можна переглянути:

https://drive.google.com/drive/folders/1E1QtRcjw3vf3wxdAWvrrgfFxkkkP5c3X?usp=sharing

Фотогалерея

foto
Краєзнавча конференція «Буковинський край очима юних науковців» згуртувала юних дослідників
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН