Наказ №1149 Про підсумки проведення обласного семінару-наради «Шляхи вдосконалення організаційного та методичного забезпечення науково-дослідницької роботи учнів-членів наукових товариств та об'єднань»

Чернівецька обласна державна адміністрація

Департамент освіти і науки, молоді та спорту

Н А К А З

06.12.2013                                                                  м. Чернівці                                                                            №1149

Про підсумки проведення  обласного семінару-наради 

«Шляхи вдосконалення організаційного та

методичного забезпечення науково-дослідницької

 роботи учнів-членів  наукових товариств та об'єднань»

 

         На виконання плану роботи  Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації на 2013 рік, наказу Департаменту освіти і науки, молоді  та спорту облдержадміністрації від 15 листопада  2013 № 1073 «Про проведення обласного семінару-наради “Шляхи вдосконалення організаційного та методичного забезпечення науково-дослідницької роботи учнів-членів наукових товариств та об'єднань”, з метою подальшого вдосконалення організації науково-дослідницької роботи учнів-членів наукових товариств та об'єднань, на базі Путильської гімназії відбувся обласний семінар-нарада для методистів РМК та ММК, які відповідають за роботу з обдарованою молоддю. План роботи семінару виконано в повному обсязі.

         У роботі семінару взяли участь: Куриш Г. М., начальник управління освіти і науки  Департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації, Платановський М. В., перший заступник голови Путильської райдержадміністрації, адміністрація БМАНУМ, методисти районних та міських методичних кабінетів, які відповідають за роботу з обдарованою учнівською молоддю, науково-педагогічні працівники Буковинського державного медичного університету, методист ІППОЧО.

В ході роботи семінару обговорено питання  щодо формування освітнього середовища навчально-дослідницької діяльності учнів, створення умов для залучення до наукової діяльності дітей з особливими потребами,  підготовки слухачів до написання контрольної роботи  з базових дисциплін під час проведення ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт. Визначено пріоритетні напрямами в подальшому розвитку системи пошуку та підтримки здібних до наукової діяльності дітей та молоді та вдосконаленні організаційного і методичного забезпечення науково-дослідницької роботи учнів-членів наукових товариств та об'єднань.

Учасники семінару ознайомились з досвідом роботи відділу освіти Путильської райдержадміністрації   щодо організації науково-дослідницької роботи у навчальних закладах району.   

За результатами заходу розроблено рекомендації обласного семінару-наради  методистів РМК та ММК, відповідальних за роботу з  обдарованою молоддю «Шляхи вдосконалення організаційного та методичного забезпечення науково-дослідницької  роботи учнів-членів наукових товариств та об'єднань».

         Проте на семінар не з’явився  методист  Заставнівського району, який відповідає  за роботу з обдарованими дітьми.

У зв’язку з вищезазначеним,

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити рекомендації обласного семінару-наради  методистів РМК та ММК, відповідальних за роботу з  обдарованою молоддю  «Шляхи вдосконалення організаційного та методичного забезпечення науково-дослідницької  роботи учнів-членів  наукових товариств та об'єднань», що додаються.

2. За належний рівень підготовки та проведення обласного семінару-наради оголосити подяку Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації педагогічним працівникам:

- Гребенщикову Володимиру Олександровичу, начальнику відділу освіти  Путильської райдержадміністрації;

- Волошенюк Євдокії Гаврилівнї, директору Путильської гімназії;

- Колежук Ганні Ярославівні, заступнику директора з науково-методичної роботи Путильської гімназії;

- Трісці Марії Костянтинівні, директору Буковинської Малої академії наук учнівської молоді;

- Ляшенко Світлані Іванівні, заступнику директора Буковинської Малої академії наук учнівської молоді.

3. Начальнику відділу освіти Путильської райдержадміністрації (Гребенщиков В.О.) відзначити працівників, які забезпечили належну організацію та проведення обласного семінару-наради.

4. Вказати  в.о. начальника  відділу   освіти молоддю і спорту Заставнівської райдержадміністрації  Матейчук М.Г. за незабезпечення участі методиста, який відповідає за роботу з обдарованими дітьми   у роботі  семінару.

 5. Буковинській Малій академії наук учнівської молоді (Тріска М.К.):

5.1. Про виконання  цього наказу поінформувати Департамент освіти  і науки, молоді та спорту облдержадміністрації до 30 листопада 2014 року.

6. Наказ розмістити на інформаційному сайті Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації.

7. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника директора Департаменту освіти  і  науки,  молоді та  спорту   облдержадміністраціїТарангул Л.М.

 

Директор Департаменту                                                    М.Й. Бауер

 

            

 

                               ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ  Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької обласної держадміністрації _____________№______________

 

Рекомендації

обласного семінару-наради  методистів РМК та ММК, відповідальних за роботу з  обдарованою молоддю 

«Шляхи вдосконалення організаційного та методичного забезпечення науково-дослідницької  роботи учнів-членів  наукових товариств та об'єднань»

 

З метою організаційного та інформаційно-методичного забезпечення діяльності з підтримки обдарованих дітей області,  створення умов для їх творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку,  вдосконалення виховної роботи та розбудови системи позашкільної освіти учасники семінару рекомендують:

 

І.  Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області:

 

    1. Спільно з Буковинською Малою академією наук учнівської молоді започаткувати з 2013/2014 навчального року функціонування Банку інтелектуальних досягнень учнів.

Постійно

ІІ. Буковинській Малій академії  наук учнівської молоді:

1.      Сприяти вдосконаленню навчально-методичного забезпечення у філіях БМАНУМ та забезпечувати координування роботи педагогічних та науково-педагогічних працівників.

Постійно

2.      Продовжити роботу щодо впровадження нових інноваційних технологій та  постійно підвищувати рівень професійної компетентності педагогічних працівників у визначенні методів, форм, засобів та технологій  навчання і виховання під час проведення дослідницької, пошукової та експериментальної роботи з обдарованою і талановитою учнівською молоддю.

Постійно

3.     Забезпечити якісну підготовку науково-дослідницьких робіт і об’єктивність їх оцінювання під час проведення ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту.

Лютий 2014

 

4.     Продовжити започатковану практику проведення майстер-класів кращих викладачів БМАНУМ для вчителів області з питання підготовки учнів до написання науково-дослідницьких робіт на базі районів.

 Жовтень-листопад, щорічно

5.     Вжити заходів щодо ширшого залучення до науково-дослідницької діяльності дітей з особливими потребами, створення необхідних умов для здобуття ними якісної позашкільної освіти.

Постійно

6.     Провести на базі Чернівецького державного медичного університету біологічний турнір для слухачів наукового відділення хімії та біології.

       Жовтень 2014

7.     Вивчити питання про введення з нового навчального року курсів з фахової іноземної  мови у всіх наукових відділеннях БМАНУМ.

                                                                                              До вересня 2014

8.     Активізувати з 2013/2014 навчального року роботу учнівського самоврядування серед слухачів БМАНУМ.

   Постійно

9.     Провести обласний заочний конкурс на краще наукове товариство, об’єднання ЗНЗ області.

     Травень 2014

10.                       Систематично висвітлювати в періодичних виданнях, в тому числі в газеті «Освіта Буковини», на сайтах ДОНМС, БМАНУМ досвід роботи наукових товариств та об’єднань ЗНЗ області.

 

         ІІІ Органам управління освітою, сім’єю, молоддю та спортом райдержадміністрацій, міських рад:

 

1.     Доручити (міським) методичним кабінетам:

1.1.         Внести зміни у шкільні  Положення про наукові товариства відповідно до Положення про наукове товариство учнів Малої академії наук України.

                                                                                    До 30 січня 2014

1.2.         Під час складання звітності про участь школярів наукових товариств та об’єднань у І етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт керуватись нормативно-правовою базою МАН України та БМАНУМ.

Постійно

1.3.         Підвищити рівень якості підготовки науково-дослідницьких робіт  членів наукових товариств, об’єднань  для участі у ІІ  етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

    2013/2014 н.р.

1.4.         Забезпечити підготовку слухачів до написання контрольної роботи  з базових дисциплін під час проведення ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

                                                                                                   2013/2014 н.р.

1.5.         Залучати членів наукових товариств, об’єднань до участі в різних конкурсах-захистах науково-дослідницьких робіт, предметних олімпіадах, турнірах.

                                                                                                 Постійно

2.     Провести психологічні тренінги для учасників ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

       Січень 2014

3.     Створити на сайтах управлінь освітою, сім’єю, молоддю та спортом райдержадміністрацій, міських рад сторінку для обдарованих дітей.

                                                                                                            Грудень 2013

 

Фотогалерея

foto
Краєзнавча конференція «Буковинський край очима юних науковців» згуртувала юних дослідників
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН