Літня школа БМАНУМ 2016

prev next

20 червня завершила роботу літня школа БМАНУМ. Цього року вона  проводилася з метою  реалізації програми Року англійської мови в Україні та залучення обдарованої учнівської молоді до пошукових, дослідницьких і експериментальних робіт у різних галузях науки, поглибленого вивчення профільних дисциплін та задоволення потреб у професійному самовизначенні.

30 активних учнів, незважаючи на канікули, погоду і можливість відіспатися та відпочити на свій розсуд, щоранку приходили на заняття до академії. Навчаючись у літній школі, вони мали можливість поглибити і систематизувати знання з англійської мови та різних наукових галузей, виявити інтерес до науково-дослідницької, пошукової, експериментальної та винахідницької діяльності, сформувати навички роботи в команді, знайти нових друзів та однодумців, розширити власний світогляд, гармонійно поєднати пізнавальну діяльність з активним дозвіллям та оздоровленням.

Учасниця літньої школи БМАНУМ Лук’ян Анна ділиться своїми враженнями : «Шкода, що ці два тижні минули так швидко. Ми б з задоволенням продовжили наші заняття англійською з чудовими викладачами Заполовським Миколою Володировичем  та Балінчеко Світланою Петрівною. Це був унікальний досвід відчуття себе в англомовному середовищі з безмежним простором для фантазії! Щоразу ми чекали на заняття як на видовище, учасником якого ти будеш сам. А щодо екскурсій, то їх було більше, ніж певно за всі роки шкільного навчання. Особливо цікаво, що екскурсоводами виступали науковці, які розповідали цікаві родзинки та розкривали таємниці рідного міста, його історії, науки, природи рідного краю. Ми мали можливість потримати в руках унікальні експонати археологічного музею в ЧНУ і здійснити досліди в унікальних лабораторіях фізичного факультету. Дякуючи літній школі БМАНУМ ми переконались, що навчання може бути цікавим, веселим і захоплюючим».

Не менш цінними є враження викладачів, які щодня працювали зі слухачами Буковинської Малої академії.«Для мене найголовнішим є те, - говорить викладач англійської мови, кандидат філософських наук Балінченко Світлана Петрівна, -   що літня школа БМАНУМ організована як академічний проект навчання і розвитку, спромоглась вийти за межі дидактичного простору у сферу сприяння внутрішній мотивації учнів, самоаналізу їх досвіду і проектування моделей можливого подальшого саморозвитку на основі здобутих знань і навичок. Створена МАН атмосфера була одночасно по-домашньому затишною і стимулюючою до навчання й творчої діяльності – таку складну і чудову сполуку можна вважати неабияким організаційним досягненням.

Інтегрований простір, створений завдяки багатовекторності запропонованих школою напрямків розвитку, мав у якості базового складника вивчення іноземної мови не просто як засобу кодування інформації, а як комунікативного простору, у якому можливі само- та взаємозбагачення, самоосвіта і аналіз актуальної інформації, і, звичайно, взаємодія культур.

Курс, побудований на автентичних ситуаціях можливої взаємодії з носіями мови в англомовному просторі, максимально враховував особистий досвід учнів і розширював його за рахунок соціокультурної складової: була можливість обговорити враження від готелів, митниць і закладів харчування, ознайомитись з містами США та Великої Британії, навчитись користуватись карткою і проходити митницю, і навіть спланувати, яку їжу можна замовити у всесвітньо відомих нью-йоркських закладах фаст-фуду. Також надзвичайне враження справили учні, що талановито і завзято зображували жителів англомовних країн, робітників готелю і туристів у творчих етюдах, проводили соціологічне опитування і мріяли про відомий велетенський нью-йоркський сандвіч та пончики, готували чудові проекти про ідеальну подорож і грали в ігри, популярні в американської молоді. А ще, навіть на перерві, вже з бутербродами в руках, висловлювали бажання подивитись відео про Лондон і Окленд, А після занять – брали додому факультативні завдання. Дуже приємно було бачити таке завзяття!

Хочу побажати всім учням натхнення, допитливості, наполегливості і віри у свої сили!»

 

 

 

Фотогалерея

foto
Міжнародний день числа Пі
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН