Креативність та практична спрямованість обласного семінару БМАНУМ з проблеми “Методика створення навчально-методичного забезпечення роботи з обдарованою молоддю ”

prev next

Позашкільна діяльність сьогодні розглядається як одна з головних ланок безперервної освіти в системі виховання всебічно розвиненої особистості, найповнішого розкриття її задатків і нахилів, створення умов для розвитку і підтримки талантів  та обдарувань у галузі науки, техніки, мистецтва тощо.

23 листопада 2018 року на базі Буковинської Малої академії наук учнівської молоді організовано обласний семінар  для   методистів РМК/ММК/ОТГ з проблеми “Методика створення навчально-методичного забезпечення роботи з обдарованою молоддю ”.

Роботу семінару розпочала Ляшенко Світлана, заступник директора БМАНУМ  з інтерв’ю «Слово мають фахівці», у якому  науково-педагогічні працівники БМАНУМ ( Борча Мар’яна, доцент інституту фізико-технічних та комп’ютерних наук ЧНУ імені Ю.Федьковича, доктор фізико-математичних наук,  Ясінська  Олена, доцент БДМУ, кандидат медичних наук, Брязкало Анна, асистент  ЧНУ імені Юрія Федьковича, Дорофей Марія, вчитель біології Білоусівської ЗОІІІ І-ІІІ ступенів Сокирянського району) та всі учасники семінару мали змогу висловити думку з проблеми «БМАНУМ - школа чи університет».

Учасники семінару акцентували увагу на особливостях організації освітнього процесу в БМАНУМ для розвитку творчої особистості, пошуку та стимулювання обдарованого школяра, важливості співпраці вчителя та науково-педагогічного працівника у зростанні майбутнього науковця тощо.

Директор БМАНУМ Тріска Марія ознайомила всіх присутніх з основними завданнями на весь навчальний рік та підвела підсумки досягнень слухачів БМАНУМ за минулий рік.

Цікавими напрацюваннями з досвіду роботи поділились Сумарюк Михайло, викладач  Буковинської Малої академії наук учнівської молоді, доцент Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, кандидат фізико-математичних наук,Герегова Світлана, доцент кафедри історії України ЧНУ імені Юрія Федьковича, кандидат історичних наук,Баліченко Світлана, викладач англійської мови БМАНУМ, кандидат філософських наук,  Тимчук Катерина,  асистент кафедри медичної біології та генетики БДМУ.

Захоплюючим етапом у роботі семінару стали фрагмент олімпіади креативності, яку зі слухачами БМАНУМ та  учасниками семінару провів Кізіма Сергій, заступник директора Багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей. На семінарі була представлена презентація  міжшкільного учнівського  наукового товариства "ПОШУК", яку продемонстрували Матковський Олег, завідувач районним методичним кабінетом управління освіти Кельменецької районної державної адміністрації,  Дєдов Ігор, вчитель історії, правознавства та українознавства Ленковецького НВК та  Крива Дана, вчитель української мови та літератури Кельменецького ліцею-опорного закладу.

         Програма семінару виконана в повному  обсязі. Учасники отримали друковані навчально-методичні видання, збагатились досвідом роботи та позитивним запалом для вдосконалення роботи з обдарованими учнями у закладах освіти області.

 

Фотогалерея

foto
Міжнародний день числа Пі
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН