Конкурс кращих юних науковців Буковини відбувся

prev next

Найбільш значущим заходом, спрямованим на формування в інтелектуально обдарованої учнівської молоді елементів наукового світогляду є Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Саме Мала академія наук покликана формувати в учнів уміння та навички культури наукового дослідження.

         19 лютого 2022 року проведено ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких проєктів учнів-членів Буковинської Малої академії наук учнівської молоді, членів наукових товариств, об’єднань у 2021/2022 н.р. Цьогоріч він пройшов вже вдруге за новими правилами і за новим форматом - в онлайн-режимі.Учасників заходу привітали представники Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації, декани факультетів ЧНУ імені Ю.Федьковича та керівники наукових відділень.

         Цього рокуу 53 секціях наукових відділень змагались 330 юних науковців Буковини. Переможцями стали 172 учасники Конкурсу.Вперше були представлені секція «Геоінформаційні системи та дистанційне зондування Землі» на відділенні наук про Землю та секція «Інтернет-технології та Webдизайн» у відділенні комп’ютерних наук.

         Понад 130 членів журі конкурсу-захисту, до якого увійшли науковці Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та Буковинського державного медичного університету, відзначили високу активність учасників, актуальність наукової тематики більшості науково-дослідницьких робіт і належний рівень їх представлення під час наукової конференції та постерного захисту.

         Учні представили на Конкурс цікаві експериментальні дослідження,роботи проблемно-пошукового характеру з власними шляхами їх вирішення та здійснювали свої дослідження на місцевому матеріалі.

         Впродовж січня 2022 року у закладах освіти області проведено І етап Конкурсу. Тішить те, що більшість закладів освіти, не зважаючи на епідеміологічну ситуацію, зуміли організувати учнів для написання та оформлення наукових проєктів. В І етапі взяло участь понад 450 учнів. Слід відзначити особливий внесок педагогів та учнів Путильської гімназії, де в І етапі взяли участь 70 юних дослідників. Отож, можемо стверджувати, що інтерес школярів до написання науково-дослідницьких робіт не згасає.

         Вітаємо наших переможців! Зичимо успіхів тим, хто братиме участь у ІІІ етапі конкурсу-захисту!

         Дякуємо усім, хто був причетний до ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких проєктів учнів-членів БМАНУМ та членів наукових товариств, об’єднань: учасникам – за сміливе, зважене і правильне рішення, за наполегливість і віру в себе; науковим керівникам – за мудрість і терпіння; науковцям, членам журі, – за толерантність, розуміння та підтримку!

Фотогалерея

foto
Міжнародний день числа Пі
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН