ГОТУЄМОСЬ ДО КОНКУРСУ

prev next

ГОТУЄМОСЬ ДО КОНКУРСУ

12 грудня 2013 року, у Червоній залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулось засідання Президії БМАНУМ з проблеми: «Удосконалення діяльності наукових відділень Буковинської Малої академії наук учнівської молоді з метою якісної підготовки учнів до ІІ-ІІІ етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту».

Узасіданнівзялиучасть: ОксанаСакрієр, головнийспеціалістДепартаментуосвітиінауки, молодітаспортуЧернівецькоїоблдержадміністрації; ОлександрУшенко, президентБМАНУМ, проректорЧНУім. Ю.Федьковича з наукової роботи; Марія Тріска, директор БМАНУМ; Світлана Ляшенко, заступник директора БМАНУМ; декани факультетів; науковці ЧНУ ім. Ю.Федьковича (керівники відділень, секцій БМАНУМ, члени Президії та науково-методичної ради БМАНУМ); методисти БМАНУМ; викладачі.

Оксана Леонідівна Сакрієр детально охарактеризувала шляхи підвищення якості підготовки учнів-членів БМАНУМ до участі у ІІ та ІІІ етапах Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт у 2013/2014 н.р. зазначивши, що формування освітнього середовища та створення необхідних умов для сприяння навчально-виховного процесу учнів є важливим завданням Департаменту освіти і науки молоді та спорту Чернівецької облдержадміністрації.

Олександр Григорович Ушенко ознайомив присутніх з пріоритетними напрямами роботи ЧНУ ім. Ю.Федьковича у співпраці з БМАНУМ щодо організації науково-дослідницької роботи учнівської молоді у 2013/2014 н.р.

Марія Костянтинівна Тріска детально розповіла про роботу БМАНУМ у 2012/2013 н.р. та перспективи розвитку в 2013/2014 н.р.

Світлана Іванівна Ляшенко звернула увагу присутніх на особливості організації науково-дослідницької діяльності учнів у 2013/2014 н.р. та формування в учнівської молоді науково-дослідницьких навиків.

За результатами роботи засідання прийнято методичні рекомендації.

 

                    Рекомендації засідання Президії  БМАНУМ з проблеми:

 

«Удосконалення діяльності наукових відділень Буковинської Малої академії наук учнівської молоді  з метою якісної підготовки учнів до ІІ-ІІІ етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт»

 (на базі Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича,12.12.2013року)

  1. Буковинській Малій академії  наук учнівської молоді:

1.1.            Розробити дорожні карти проведення ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робітe2013/2014 н.р.

                                                                                                                                   Січень, 2014

1.2. Забезпечити організоване проведення 08 лютого (09лютого) ІІ етапу Всеукраїнського  конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

1.3. До 08.03.2014 відправити учнівські роботи у Малу академію наук України для заочного оцінювання.

1.4. Для переможців ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт  організувати тренувальні збори і психологічні заняття з розвитку емоційної саморегуляції та формування умінь публічного виступу.                                                                       Березень-квітень, 2014

1.5. Своєчасно повідомляти керівників наукових відділень про строки проведення ІІІ етапу конкурсу, які додатково визначаються Міністерством освіти і науки України.

  1. Керівникам наукових відділень, викладачам:

2.1.            Забезпечити якісну підготовку науково-дослідницьких робіт та об’єктивність їх оцінювання під час проведення ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту у 2013/2014 н.р згідно з Основними вимогами до написання, оформлення та представлення  учнівських науково-дослідницьких робіт.

2.2.            Розширити представництво Буковинської Малої академії наук учнівської молоді у наукових відділеннях та секціях під час проведення ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

2.3.            До 31 січня 2014 року підготувати та  подати у Департамент освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької облдержадміністрації три варіанти контрольних робіт з базових  дисциплін.

2.4.            Забезпечити підготовку слухачів до написання контрольної роботи  з базових дисциплін під час проведення ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

2.5.            Провести  вхідний та вихідний моніторинг рівня знань слухачів з базових дисциплін, які готують науково-дослідницькі роботи на ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту.                                 Грудень, березень

2.6.            Забезпечувати наступність у розвитку дослідницьких умінь учнів для  формування та підтримки інтересу  особистості до науково-дослідницької діяльності.

Фотогалерея

foto
Краєзнавча конференція «Буковинський край очима юних науковців» згуртувала юних дослідників
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН