Буковинська Мала академія наук учнівської молоді долучилась до святкування 100 – річчя позашкільної освіти на Буковині

prev next
 
 Діти нічого не хочуть відкладати «на потім». Вони воліють жити, а не готуватися до життя, завжди «горять» бажанням пізнати щось нове, творити, мріяти… І саме позашкільна  діяльність допомагає здійснюватись цим  дитячим бажанням і мріям.

Сьогодні на Буковині працює 34 заклади позашкільної освіти. Вагому роль у формуванні творчої особистості відіграє  і Буковинська Мала академія наук учнівської молоді.

Крайова влада, освітяни та всі небайдужі долучились  31 травня до  святкування 100-річчя позашкілля  в Центральному парку культури і відпочинку імені Т.Г.Шевченка, де проходив обласний фестиваль позашкільної освіти. В урочистій ході  Фестивалю брали участь слухачі наукових відділень нашої академії.

Директор Департаменту освіти і науки Оксана Палійчук привітала усіх присутніх з святковим дійством: «Доброго дня, жителі чарівної країни «Позашкілля»! Я пишаюся Вами! Слово «позашкілля» означає поза школою, у вільний час, хочу іду, а хочу ні. Але Ви, дорогі мої, ідете з радістю і отримуєте тут інколи більше ніж у школі, більше розуміння як вдома. А це означає, що далі Ваші вміння, які Ви набудете, допоможуть Вам реалізуватися як професіонал і як просто людина у житті. Тому велике усім Вам спасибі. Хай Бог кожному віддасть сторицею здоров’ям, натхненням та  оптимізмом, а ми все будемо робити для того, щоб наша славна позашкільна освіта розвивалася».

На Фестивалі представлені різні  локації. У локації «Наукове містечко»  науково-педагогічними  працівниками та слухачами презентовано роботу науково-дослідницького напряму. Цікаво організовано  демонстрацію дослідів  «Цікава хімія», засідання наукового відділення історії  «Досліджуємо Буковину» та літературного клубу слухачів БМАНУМ «Поезія».

 Відвідувачі Фестивалю мали змогу поглибити свої знання  під час проведення брейн-рингу  у науковому відділення хімії та біології «Кращий знавець біології» та дізнатись про наукові дослідження переможців ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

Виставки  матеріалів ІІІ обласного конкурсу наукових товариств (об’єднань)  області, науково-методичної літератури та   науково-дослідницьких робіт слухачів БМАНУМ засвідчили про різнопланову діяльності Буковинської Малої академії наук учнівської молоді.

На відвідувачів Фестивалю чекала цікава та насичена концертна програма, а також всі охочі мали змогу взяти участь у різноманітних пізнавальних майстер класах, квестах, конкурсах та флешмобах.

Святкова атмосфера Фестивалю підтвердила вагомість такого заходу для популяризації позашкільної освіти на теренах Буковини.

Фото

 


Фотогалерея

foto
Краєзнавча конференція «Буковинський край очима юних науковців» згуртувала юних дослідників
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН