26 березня була проведена екологічна акція «Зроби своє місто чистішим»

prev next

      26 березня в Центральному парку культури і відпочинку імені Т.Г. Шевченка Буковинською Малою академією наук учнівської молоді проведена екологічна акція «Зроби своє місто чистішим». Подібна акція проведена вперше, з ініціативи учнівського самоврядування БМАНУМ. Двадцять п’ять небайдужих БМАНівців, "озброївшись"  інвентарем (рукавицями, сміттєвими пакетами, граблями, мітлами й лопатами), запалившись духом колективізму та бажанням внести свою часточку в підтримку чистоти свого міста, підмітали доріжки, згрібали осіннє листя та збирали сміття. Обговорюючи місце прибирання на засіданні учнівського самоврядування, всі прийшли до єдиної думки, що це має бути парк імені Т.Г. Шевченка, який є  їх улюбленим місцем.

     На думку заступника директора Буковинської Малої академії наук Ляшенко Світлани Іванівни та методистів  подібні  акції виховують у дітей любов до рідного міста. З одного боку надзвичайно важливо розвивати науково-дослідницькі вміння слухачів, але значно важливіше формувати якості людини, які потрібні для практичного життя. Адже, прибравши своїми руками хоча б частинку парку, вони задумаються наступного разу, чи варто викинути папірець на вулиці.

    - Ми вдячні адміністрації парку, яка виділила нам цю територію та інвентар для прибирання, - говорить методист з виховної роботи Василькова Марина Миколаївна. - Якщо зазвичай ми більше працюємо за комп’ютером та документами, то під час акції  попрацювали фізично на свіжому повітрі. Приємно, що долучилися слухачі всіх відділень, але шкода, що в багатьох на цей час знайшлися інші справи. Адже, це потрібно кожному і сподіваюся, що на наступний рік нас буде більше.

Відгуки учасників акції

    «Сьогодні я провела ці кілька годин з користю і задоволенням. Було дуже цікаво ближче познайомитись з учнями і методистами Буковинської Малої академії наук учнівської молоді, які працювали на рівні з нами. Фізичні навантаження сприяють й розумовому розвитку, отже сьогоднішня робота на свіжому повітрі позитивно вплинула на всі аспекти нашого здоров'я. Як для майбутнього хіміка і просто звичайного громадянина мені не байдужа екологічна ситуація мого міста. Дякую організаторам за те, що надали можливість покращити стан довкілля у Чернівцях! Я іноді проводжу вільний час у парку імені Т.Г. Шевченка і мені було приємно якось "віддячити" це гарне місце. Сподіваюсь, що подібні акції будуть проводитись якомога частіше!»

Лук’ян Анна, староста групи І рівня відділення хімії та біології, секція «Хімія»

    «Я взяла участь у екологічній акції «Зроби своє місто чистішим», яка відбулася в Центральному парку культури і відпочинку імені Т.Г. Шевченка, оскільки вважаю, що природа – це наша матуся, ми повинні завжди прислухатись до неї, жити в злагоді з нею.

     Нині ми живемо у час швидкого наукового та технічного прогресу, який супроводжується збільшенням використання світових природних ресурсів. Саме тому захист довкілля став найактуальнішою проблемою XXІ ст. Земля забезпечує людей мінеральними ресурсами, річками, лісами, полями – усім, що лежить в основі промисловості та сільського господарства. Розвиток промисловості вплинув не кращим чином на природу цілого світу. Люди часто роблять те, що значною мірою забруднює землю та воду. Це дуже небезпечно, оскільки шкодить здоров'ю і викликає різні захворювання.

     Проте, на жаль, нинішнє покоління чомусь не пам'ятає головного, на мою думку закону життя: ми повинні завжди дякувати за все, що маємо й отримуємо, і оберігати «своє, рідне». Але ось чомусь «своє, рідне» доводиться оберігати від самих себе… Не розумію я таких «людей»… Це ж так красиво прокидатися вранці і виглядати у віконце, бачити як сонечко вітається з нами своїми першими промінчиками, перші ранішні пісні птахів, ясне небо, без жодної хмаринки! Аж настрій піднімається від такої краси! Але, натомість: величезні купи сміття, розкиданого повсюдно…

     Ця акція стала для мене чимось «особливим», оскільки мені дуже подобається відвідувати наш парк. Я часто приходжу сюди з сім'єю та друзями. І мені так хочеться, щоб кожна людина відчула свою відповідальність за чистоту природи. Адже вона найближча наша сусідка, яка залежить від нас і від якої залежимо ми. Тому я закликаю всіх бережливо ставитися до неї й ніколи не ображати!»

Довбуш Надія, староста групи І рівня відділення мовознавства, секція «Англійська мова»

    «Екологічна акція "Зроби своє місто чистішим" дала нам змогу відчути смак праці, адже праця - це основа життя. Ми чудово попрацювали над виділеною для нас ділянкою парку! Допомагали нам у цьому і наші чарівні методисти, за що ми їм щиро дякуємо! Цей день залишив яскраві враження та емоції, які переповнюють наш командний дух, роблять нас незламними та підкріплюють нашу єдність. Прикро, що багато слухачів залишились байдужими до цієї акції і не прийшли підтримати її, але думаю, що надалі вони приєднаються до нашої команди.»

Саука Еліна, староста групи І рівня відділення хімії та біології, секція «Медицина»

Фотогалерея

foto
Міжнародний день числа Пі
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН