Добра справа

prev next

18 травня слухачі БМАНУМ провели благодійну акцію "Підтримай захисника".

Цей день був святковим, ми раділи успіхам наших друзів на «Випуску БМАНУМ - 2016». Але одразу після завершення урочистостей з приводу випуску БМАНУМ, активісти учнівського самоврядування вирушили до Чернівецького військового госпіталю, який розташований на вул. Героїв Майдану, 46.
Там їх зустрів майор медичної служби Безручко Андрій Васильович. Він розповів, що шпиталь приймає травмованих учасників АТО не лише з Чернівецької, а й із сусідніх областей. "Першу медичну допомогу бійцям надають безпосередньо в найближчих лікарнях, а згодом доправляють до нас. Багато наших співробітників і самі побували на передовій. Я був там двічі, якщо виникне потреба – поїду знову".

Метою візиту МАНівців були відвідини одного з пацієнтів. 21-річний Гринчук Євген, уродженець с. Біла Криниця Глибоцького району Чернівецької області, був доставлений до Чернівецького військового госпіталю наприкінці лютого. Діагноз друкованим шрифтом ледь поміщається у десять рядків. Мінно-вибухова травма призвела до тяжких наслідків — хлопець переніс 16 операцій і зараз пересувається за допомогою візка. Незважаючи ні на що, Женя залишається надзвичайно позитивною людиною. "Дивлячись на нього, хочеться радіти життю! Сподіваємося, що доля посміхнеться йому у відповідь і все складеться найкращим чином!" — діляться своїми думками слухачі БМАН після зустрічі з Євгеном.

Небайдужі учні Малої Академії спільно з методистами і керівництвом зібрали коштів на суму 900 гривень. Частина коштів витрачена на купівлю препарату "Остеогенон", решта була передана особисто бійцеві.
Сара Деак, яка цього року закінчує 11 клас і навчання у Малій Академії, написала воїну листа із побажаннями: "На мою думку, не менш важливим висловленням нашої підтримки є щирість слів і відкритість душ. Жодна грошова сума не передасть нашої вдячності бійцеві".

Курс лікування для Євгена триватиме ще 3-4 місяці. У шпиталі він пробуде ще до десяти днів, після чого поїде "на відпочинок" додому. Через місяць повернеться для повторного хірургічного втручання: "Треба буде зменшити кількість залізних предметів в організмі Жені", – жартома повідомляє Андрій Васильович.

На момент нашої зустрічі хлопець відпочивав у міському парку в компанії друзів. Зустрів він нас усміхненим, був вдячний за допомогу. Звісно, період реабілітації триватиме ще дуже довго, тому ми домовилися, що будемо підтримувати зв'язок.

Ця зустріч для нас була надзвичайно емоційною і дівчатам не вдалось стримати сліз. Лук'ян Анна висловлює безмежну подяку кожному, хто приєднався до цієї події: "Я вірю в те, що світ не без добрих людей". Сподіваємось, що наша благодійна акція стане початком своєрідної волонтерської діяльності БМАНУМ. Ще більші надії покладаємо на припинення війни і, що надалі кошти збиратимуться не на ліки, а на солодощі КОЛИШНІМ учасникам АТО! Миру і добра всім нам!

 

Фотогалерея

foto
Міжнародний день числа Пі
Всi фото more

Опитування

Щоб на вашу думку потрібно змінити в навчальному процесі Малої академії?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН